EvenementOrganiseren.nl

Riga als eventbestemming; gastvrij en betaalbaar

Door Riga
In de rubriek Bijzondere Eventbestemming kijkt EvenementOrganiseren.nl naar de buitenlandse bestemmingen voor jouw evenement, congres, bedrijfsuitje, incentive of meeting. Waar veel van uw collega's al aardig wat reiskilometers gemaakt hebben, is het een absolute aanrader om naar niet alledaagse bestemmingen te zoeken, die verrassen, wel 'reisbaar' zijn en qua prijsstelling interessant. Riga is zo'n bestemming bij uitstek.

Riga is historisch gezien altijd al een belangrijke handelsplek geweest waar Noord-Oost-West-Zuid elkaar ontmoet. Gelegen direct aan de kust van de Baltische zee en dichterbij de meeste grote steden in Europa dan gedacht. Opgericht in 1201 door de Duitse aartsbisschop Albert van Buxhoeveden, beter bekend als Albert van Riga die verantwoordelijk is voor de lange geschiedenis als handelsstad en ontmoetingsplaats door de eeuwen heen.
 

Riga Anno nu
Maar wat heeft Riga anno nu te bieden? Over het algemeen dezelfde faciliteiten en services die elke andere bekende Europese stad ook heeft, maar dan wel met dit verschil:

- Riga (maar ook Letland zelf) heeft een meer dan gemiddeld positieve kwaliteit/prijs verhouding die je terug vindt in alle service gerichte componenten binnen je evenementen organisatie traject.

- Veilige omgeving

- Nieuwe infrastructuur en compacte kern

- Nordic appeal binnen een levendige cultuur met rijke (historische) programma’s om memorabele events neer te zetten!
 

Betaalbare tarieven
Hoe uit zich bovenstaand in het normale leven? Er zijn afgelopen jaar een groot aantal betaalbare hotels en restaurants bijgekomen, dit gegeven zorgt voor een gezonde concurrentie en zeer betaalbare prijzen voor diners, catering en hotelkamers. helemaal als je ze vergelijkt met de andere Noord Europese steden. Voorbeeld: het Radisson Blu Latvia Conference & Spa Hotel biedt tarieven voor groepen p.p. startend vanaf € 49,99* (*wijzigingen voorbehouden). Kamer tarieven voor de 4 sterren hotels in het stads centrum zijn in het laag seizoen (November t/m maart) meestal al beschikbaar voor een bedrag tussen de € 60,00 - € 70,00 per twin room, per nacht inclusief ontbijt, toeristenbelasting en gratis gebruik van de WIFI faciliteiten overal in het gebouw.
 

Veilige omgeving
Veiligheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving en dus ook in de keuze voor waar je je eerstvolgende (internationale) event wil laten plaatsvinden. Hoe is de situatie in Riga? Letland was in 2015 een half jaar de officiële zetel van het voorzitterschap van de Europese Unie. Binnen dit half jaar waren er 250 officiële politiek getinte meetings en evenementen en is er geen enkele keer sprake geweest van een veiligheidsissue. Dit geldt ook voor het totale aantal aan corporate events dat de laatste jaren heeft plaatsgevonden in Riga, tevens zijn er geen andere vormen van oproer geweest zoals stakingen of rellen. Het noorden van Europa blijkt dus een veilig en vreedzaam leven beschoren ver weg van tumult en onrust.
 

Doorontwikkeling
De Meetings en events industrie zoals we die nu kennen is in Riga ontstaan in 2001, dit was ten tijde van de organisatie van het jaarlijkse evenement van de Europese Bank voor wederopbouw en ontwikkeling die er plaats vond. Dit gaf de aanzet voor de bouw van nog meer nieuwe hotels en gebouwen gebouwd met event-, meeting en congres faciliteiten en nog steeds worden er elk jaar nieuwe hotels aan het assortiment toegevoegd. De laatste toevoegingen zijn : Hotel Grand Kempinski Riga, Grand Poet Hotel by SemeraH, Pullman Riga Old Town. Dit zijn slechts een paar voorbeelden en  mooie greep uit het 5 sterren segment. Nog één ander voorbeeld, speciaal gericht voor vergaderingen en grotere evenementen tot ongeveer 450 personen  is de onlangs geopende Nationale Bibliotheek van Letland. Alle locaties bieden gratis WIFI en de standaard internetsnelheid in Letland behoort tot de 10 snelste in de wereld.
 

We heten je welkom
Maak kennis met de aantrekkelijke Nordic appeal, de levendige en multi gelaagde geschiedenis en gastvrijheid van de Let. Start je morgen letterlijk in de middeleeuwen en sluit de dag af met een kwaliteitsdiner uit de moderne Letse cuisine.

Meer informatie over ‘Waarom Riga?’ en het MEET RIGA team:
Bezoek: www.MeetRiga.com/en of neem contact op met:
Aigars Smiltans
MEET RIGA Director
meet@liveriga.lv

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x