EvenementOrganiseren.nl

Olympisch Stadion laat zien wat wel kan

Door Olympisch Stadion Amsterdam
De zomer van 2020 zou wat betreft concerten en festivals één van de drukste eventjaren ooit worden. Ook in het Olympisch Stadion stonden vele evenementen gepland, maar door de Covid-19 situatie zijn die allemaal afgelast of uitgesteld. Toch is er nog voldoende mogelijk binnen de steeds veranderende maatregelen. Een mooi voorbeeld: De Amsterdamse Zomer.

Er zijn niet zo heel veel iconische evenementenlocaties in Nederland, die ook nog eens van historisch grote waarde zijn. Het Olympisch Stadion in Amsterdam hoort in dit selecte rijtje. Het stadion is een beleving op zich en dat krijgt ieder evenement dat binnen de poorten van het stadion plaatsvindt standaard met zich mee. In de loop der jaren doorstond het Olympisch Stadion al vele hoogte- en dieptepunten. Nu, in deze corona-periode, zorgen die wijze lessen uit het verleden voor een nog altijd divers evenementen aanbod.

"Sinds ons bestaan in 1928 is het niet eerder voorgekomen dat we alle activiteiten moesten annuleren en onze deuren voor langere tijd moesten sluiten. Daar staat tegenover dat we al voor hetere vuren hebben gestaan", aldus het eventteam van het Olympisch Stadion in Amsterdam in het online magazine 'We mogen weer'

Zo werd eind jaren 90 gesproken over het slopen van het stadion. Na een spannende periode, werd vlak voor de geplande sloop van het gebouw, de status 'rijksmonument' toegekend. In rap tempo werd het stadion daarna gerenoveerd. Sindsdien vinden er evenementen plaats die bouwen aan een collectief geheugen, passend bij de kernwaarden waar het Olympisch Stadion voor staat: persoonlijk, authentiek, stijlvol en verrassend.


Kijken wat er wel kan...

Ook in het Olympisch Stadion werd door de corona-pandemie tijdelijk het vuur der evenementen gedoofd. Toch gingen de eventprofessionals binnen de locatie niet bij de pakken neerzitten en werd er vooral gekeken naar wat er nog wel kon. Al snel vonden er gesprekken plaats tussen het stadion en organisatoren. Eindelijk konden ze weer iets aankondigen: een reeks intieme zomerconcerten onder de naam ‘De Amsterdamse Zomer’, georganiseerd door John Ewbank, Bas Smit en Nicolette van Dam in samenwerking met 4PM Entertainment.


De Amsterdamse Zomer

'Deze reeks zomerconcerten in het Olympisch Stadion waren meer dan alleen de mini-concerten. Zo was er de ochtend nadat Gerard Joling optrad, het Offerfeest gebed en kwamen een week later buurtbewoners, veelal ouder dan 70 jaar, bij ons lunchen terwijl Francis van Broekhuizen hen toezong. Ook was er een klassiek concert dat wij samen organiseerden met Het Grachtenfestival', kijken de eventprofs van het Amsterdamse stadion terug. 

De reeks mini-concerten van de Amsterdamse zomer liepen door tot in september. En stonden symbool voor wat er nog wel kan en dat is binnen de muren van deze iconische locatie met ruimte nog heel wat. Ook voor bedrijfsevenementen is het Olympisch Stadion binnen alle maatregelen en protocollen klaar voor de start. Met de overdekte tribunes, het grote veld en mooie opgeknapte binnenruimtes zijn er genoeg mogelijkheden. Is er toch nog een drempel? Twijfels over de veiligheid en hygiene op de evenementen in de Olympisch Stadion? Dat hoef niet want het stadion doet er alles aan om een veilig, hygienisch en impactvol event te garanderen:

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x