EvenementOrganiseren.nl

Met deze tips overdondert iedere evenementenlocatie jouw gast

Bij binnenkomst op locatie moet je eigenlijk een ‘wow’ van de bezoeker ontlokken. Er zijn veel manieren om dit te doen, dit kan door middel van audiovisuele oplossingen maar er is meer mogelijk, goedkopere oplossingen die niet minder spectaculair hoeven te zijn. Slimme evenementenplanners transformeren op onbeschrijflijke manieren ruimtes met behulp van AV en andere "magische" methoden.

11 eenvoudige trucs zetten wij voor u op een rij, in dit artikel de eerste 6, laat u inspireren. Inspiratie voor het geval dat de evenementenlocatie toch nog iets mist in uw ogen, of u wilt het nóg spectaculairder maken dan dat het al is.1. Dramatische verlichting


Moderne evenementenverlichting voegt meer toe dan alleen een diversiteit aan kleur in een ruimte. Zo zijn er zijn draadloze uplighting-opties, wat betekent dat je lichten kunt plaatsen waar je wilt, zonder je zorgen te hoeven maken dat deelnemers struikelen over koorden of onhandige taping. U kunt ook een interessant deel van de ruimte belichten voor een maximaal effect. Een logo van uw bedrijf in 3D of een mooie bar of het ontvangst bijvoorbeeld. Daarnaast hoeft de verlichting niet passief te zijn. Het kan op verschillende bewegende manieren worden gebruikt, inclusief lasershows. Verlichting heeft zelfs een persoonlijkheid en kan worden gebruikt als een "karakter" voor een MC om mee te werken. Komt er een vraag uit de zaal? Dan beweegt het licht mee. Het is belangrijk om uw audiovisuele partner vroegtijdig in het proces te betrekken voor de mogelijkheden van licht en geluidsinstallatiesshow,licht, event, belichting, lampen, audiovisueel

 

Tip: Gobo's. Het klinkt als een Lord of the Rings karakter maar het gaat hier om heel iets anders. Gobo’s zijn metalen of glazen dia’s die voor een luchtbundel geplaatst worden waarmee ze een projectie geven. Stel je een plafond voor dat je het gevoel geeft dat je onder zee bent of onder een sterrenhemel staat. Het is vergelijkbaar met projectie, maar niet zo duur of ingewikkeld.

 

2. Secundaire schermen

 

In de ideale wereld zouden de ruimten zodanig zijn ontworpen dat iedereen de focus van het evenement met dezelfde helderheid zou kunnen horen en zien. Dat is gewoon niet het geval, althans niet zonder technologie. Maar nu kunnen evenementplanners aanwezigen helpen door relais- en secundaire schermen te gebruiken om deze ongemakkelijke zichtlijnen te bestrijden en te zorgen dat iedereen een geweldig uitzicht heeft.

 

show scherm licht evenement

De grootte doet er niet toe: soms is het lastig om nog een extra scherm toe te voegen. In dat geval zou u kunnen overwegen om deelnemers op hun eigen device mee te laten kijken met de presentatie.  

 

3. Breng buiten naar binnen


Hoewel technologie de belangrijkste focus van dit artikel is, is het niet het enige dat een locatie kan transformeren. Door buiten naar binnen te brengen door groen, bloemen en andere natuurlijke objecten toe te gebruiken kan een saaie kamer iets spectaculairs worden. Prachtige indoor sculpturen en tuinbeelden kunnen worden gemaakt door weelderige planten. Met de juiste verlichting en positionering kan dit uw event naar een next level tillen. Op onderstaande afbeelding is een voorbeeld te zien van een evenement waar ze alles uit de kast hebben getrokken, inclusief vijver. Mooi! Maar iets kleinschaliger kan ook al spectaculair zijn en het hoeft niet persee groen te zijn. Een ijssculptuur of een kunstwerk van zand is ook gaaf. Laat u adviseren door de decoratie experts van EvenementOrganiseren.nl.  

groen, evenement, decoratie

 

5. Virtuele / toegevoegde realiteit


Op deze website is deze toepassing al een aantal keer langs gekomen maar hij mag ook in dit lijst je niet ontbreken, de VR toepassing. Hiervoor hoeft u uw evenementruimte namelijk niet fysiek te transformeren. Als u uw deelnemers iets op spectaculaire wijze wil laten zien, die nieuwe locatie bijvoorbeeld.  In het geval van virtuele en augmented reality, transformeer je virtueel de realiteit van je deelnemer, zodat de muren van je locatie er niet echt toe doen. Met virtual reality kun je je deelnemers overal naartoe vervoeren , terwijl augmented reality je bezoekers kan helpen dingen te zien die er niet echt zijn (denk aan het bekendste voorbeeld: Pokemon Go !?). Hoe dan ook, ineens doet het fysieke ontwerp van je locatie er weinig aan toe.

Houd er rekening mee dat..: sommige mensen dit niet prettig vinden, het dragen van een koptelefoon en het uit balans kunnen raken. U kunt apparaatgebaseerde VR of AR gebruiken. Hoewel het geen overweldigende surround-ervaring biedt, is het nog steeds geweldig.

 

6.  Stof! 

 

Klinkt niet spectaculair maar met textiel kunt u grootste effecten creeren. Een niet-technisch idee dat een vleug luxe, diepte, kleur en textuur kan toevoegen aan uw event. Het kan op het plafond worden gebruikt voor een snelle kleuruitbarsting wanneer verf geen optie is. Stof kan ook stoelen transformeren maar ook lampen kunnen worden bekleed en dit kan voor adembenemende effecten zorgen, zoals bij het evenement hieronder: 

stof decoratie evenement


Maak het nog dramatischer: het plafond afdekken kan een kamer intiemer maken en de WOW geven! 
 

 

12 Clever Ways AV Can Transform Your Event Venue first appeared on EventMB

EvenementOrganiseren.nl & EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x