EvenementOrganiseren.nl

Meer thuiswerken? 5 tips om de eenheid toch te versterken

Met name de grote bedrijven van Nederland hebben voor en zeker ook tijdens de COVID-19 maanden afgekondigd thuiswerken meer te integreren in de werkweek van de toekomst. Sterker nog: diverse kantoren in Nederland zijn al ingericht met minder werkplekken en meer belevings- en meetingruimtes. Hoe je als bedrijf of organisaties ook inspringt op deze ontwikkeling, het roept sowieso om meer ontmoetingen...

Als we iets ervaren hebben de laatste maanden is dat het gemis aan live/fysiek contact tussen collega's de teamspirit, de gezamenlijk visie en missie en het samen-gevoel niet ten goede komt. Zodra het weer kan zal de roep om interne 'events' dan ook groter zijn dan ooit te voren. 5 tips om toe te passen voor jouw interne evenementen:

 • Zorg deze weken in aanloop naar verruiming voor een slimme strategie en een effectief traject om middels ontmoetingen en live contact de eenheid weer te versterken. Maak je eigen interne 'event-agenda'.
   
 • Zet in op teambuilding als nooit te voren, want eendracht maakt macht. Laat werkplezier floreren om straks weer gezamenlijk de schouders onder nieuwe projecten en toekomstige uitdagingen te zetten.
   
 • Compenseer het thuiswerken en de lange afstand relatie tussen collega's door op gezette tijden zowel op kantoor als zeker ook op externe locaties de neuzen dezelfde kant op te zetten en te houden.
   
 • Maak gebruik van iedere verruiming die straks mogelijk is: kun je straks niet met alle collega's samen komen, zorg dan met de beperkte groepsgrootte alsnog voor eenheid. Verdeel je collega's in groepen, laat ze op 1 of 2 dagen hetzelfde beleven en creeer een soort estafette door inzichten, boodschappen, oplossingen door te geven van collega's op collega's, dus combineer bijvoorbeeld de teambuildingsessies met online sessies waar je weer kunt sparren met de gehele groep collega's.
   
 • Omdenken! Laat wellicht de oude, standaardconcepten voor interne saamhorigheid los en kijk wat je kunt bereiken met hybride vormen, met andere live concepten of door dat ene event te verspreiden over meerdere dagen binnen een slim concept.

 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x