EvenementOrganiseren.nl

Mag je nog wel online events organiseren?

Nu we weer een stap terug hebben moeten zetten qua maatregelen, is er voor iedere opdrachtgever en organisator van live momenten een prangende vraag overgebleven: mag je online nog wel events organiseren? Je bent dan immers samen met een technische crew en wellicht 1 of 2 gasten? Het antwoord? Ja, dat mag en kan nog.

Om af te trappen even een tip, zodat je op de hoogte bent van de laatste maatregelen die 4 november zijn ingegaan:

Het lijkt haast wel of er dit keer special voor live stream en studio opnames voor online events een aparte passage is opgenomen in de maatregeln die terug te lezen zijn op Rijksoverheid.nl:

Professionele gezelschappen en acteurs (ook in de audiovisuele sector) mogen wel hun werkzaamheden (trainen, repeteren, livestreams opnemen) voortzetten. Uitgangspunt hierbij blijft: werk thuis, tenzij het niet anders kan.

We hebben in de branche van evenementen en online mogelijkheden een paar lijntjes uitgezet en dit is er terug gekomen:

Evenementenlocatie Fokker Terminal in Den Haag verzorgt op drie verschillende studio-settings in de Fokker Terminal professionele webcast producties (foto hierboven) en trok meteen aan de bel bij hun juridisch adviseur in deze Jan de Wrede van Marxman Advocaten (Jan de Wrede deelt ook zijn kennis op The Next Event). 'Wij hebben er met Jan de Wrede over gesproken. Er is een belangrijke nuance: een webcast uitzending moet niet gezien worden als een evenement of bijeenkomst. Je bent in feite in een besloten TV studio', laat Tim Rosman van de locatie in Den Haag weten.

Steve Klein van AVEX STUDIOS: 'De AVEX STUDIOS in Utrecht (foto hieronder) blijven geopend voor livestream uitzendingen. Ondanks de extra aangescherpte maatregelen op 3 november jl. is het voor professionele gezelschappen zoals de audiovisuele sector nog steeds toegestaan om de werkzaamheden voort te zetten. Belangrijkste reden is dat wij faciliteren in een veilige manier van communiceren naar grote groepen', aldus Klein.

Vanzelfsprekend gelden hierbij wel alle al bestaande maatregelen. Lees hier meer over de maatregelen op Rijksoverheid.nl.


Vind de juiste partner voor jouw online event:

Veel meer informatie en aanbod over online events organiseren, vind je in onze twee online magazines over online evenementen:

       

Op zoek naar een locatie of studio voor jouw online event?

Bekijk het volledige overzicht van livestream studio's voor jouw online evenement.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x