EvenementOrganiseren.nl

Maak van een congres een event

Het standaard plaatje van een congres? Ietwat saai, grote zaal, mannen en vrouwen in pakken. Een spreker luisteren en kennis meenemen. Meer en meer komt daar een verandering in door de 'evenementenjus'. Beleving, interactie, maar juist ook netwerken, festivalachtige sfeer en data verzamelen.

Netwerk stimulatie
Congressen gebruiken al jaren invloeden uit de eventbranche om hun live moment ook te doorspekken met beleving. De volgende stap? Netwerkruimtes, netwerktools, live in contactbrengen, etc.

Congrestival
Het is een soort alles overkoepelende trend: live momenten inrichten en er vervolgens -tival achter zetten. Het lijkt te makkelijk, maar het geeft wel een heldere beweging aan die ook de congressector stuurt. Afwisseling, kort krachtig, eigen programma kiezen uit ruim aanbod, ontspannen sfeer, entertainment, interactie.

RFID /NFC /Beacons…zou het nu echt?
Is 2017 dan het jaar? Wij denken van wel. De techniek is er, de kosten steeds beter te overzien, de voordelen en effecten ook. Locaties kiezen er voor om dergelijke tools in huis te hebben en aan te bieden. Kortom, de drempel verdwijnt en dus worden RFID, NFC en Beacons* eindelijk gemeengoed. En dan is het wel heel interessant om op een congres via een beacon allerlei extra informatie op uw telefoon te ontvangen. En voor u als organisator? U kunt zo data verzamelen van uw bezoeker.
 

* RFI wat...?
De technologische ontwikkelingen bieden u als organisator van een evenement 1001 mogelijkheden. Maar het levert ons ook allemaal nieuwe begrippen en afkortingen op. Dit zijn de definities van RFID, NFC en Beacons:

RFID
Radio-frequency identification (identificatie met radiogolven,RFID) is een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten of levende wezens zitten.
NFC
NFC (Near Field Communication) is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van 10 centimeter. Tegenwoordig beschikken steeds meer smartphones standaard over NFC-technologie en dus wordt het heel eenvoudig voor grote groepen toegankelijk.
Beacon
Een beacon is een klein apparaat dat bijvoorbeeld in een winkel of in een evenementenlocatie kan worden geplaatst. Deze beacon kan door middel van bluetooth-technologie signalen ontvangen en verzenden naar bezoekers met smartphones welke zich in de buurt bevinden van deze beacon.