EvenementOrganiseren.nl

Interactie tijdens live events? Helemaal niet moeilijk!

Er zijn heel veel oplossingen voor online events. Van calls in Zoom of Teams tot complete online platforms, met virtuele green screen studio's waar alles kan. 'Live' publiek dat ook interactief mee kan doen is het summum. Maar ook in andere vormen kun je snel tot interactie komen: de smartphone als second screen.

Zo simpel? Ja, zo simpel. Even de eerste drempel wegnemen: ruim 90% van de Nederlanders is in bezit van een smartphone. Dat als startpunt kun je heel eenvoudig tot een geimproviseerd second screen komen. Drie hele simpele budgetloze oplossingen:

Whatsapp
Ruim 12 miljoen Nederlanders maken gebruik van de Whatsapp-app. Dus zonder enige kosten voor een interactieve app rondom jouw online event kun je op een slimme manier interactie teweeg brengen via Whatsapp. Zorg in het voortraject dat deelnemers in groepen op Whatsapp samen komen. Drop daar opdrachten, foto's, vragen, tips of contact met een expert. Wat te denken van een live chat met de CEO tijdens het event?

Facetime
Eigenlijk kun je hier iedere videochat-app voor gebruiken, maar als er tijdens het evenement interactieve links beschikbaar zijn waardoor je 1 op 1 met een expert, collega of sprekers kunt videochatten, heeft dat enorme meerwaarde.

Zoom / Teams
Tijdens het evenement kun je deelnemers vragen om deel te nemen middels hun laptop of tablet en tegelijkertijd via de smartphone een tweede scherm open te zetten. Daar kun je in applicaties als Zoom of Teams interactie, overleg of sprekers aan het woord laten.

  • LET OP:

EvenementOrganiseren.nl deelt hier hele simpele voorbeelden, vrij improvisatorisch en zonder enige vorm van budget. Gedegen, goed doordachte en met perfect techniek ondersteunde interactie, behoort bij een goede partner te liggen. Onder meer in het online magazine ONLINE EVENTS vind je een aantal aanbieders die dit perfect kunnen aanbieden:

  

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x