EvenementOrganiseren.nl

Inspiratie voor jouw eindejaarsevenement of jouw kerstevent

Binnen bijna elk bedrijf in Nederland worden de feestdagen aangegrepen als gelegenheid om te proosten met collega's. Een jaarlijks terugkerend moment, hoe pak je het dit jaar anders aan dan vorige jaren? Een aantal tips en ideeën op een rij.

Tip 1: Zorg voor een traject rondom jouw eindejaarsevenement 
Vaak wordt een eindejaar evenement enkel aangegrepen om gezamenlijk het jaar af te ronden. Een evenement dat nog vaak enkel voor eigen personeel wordt georganiseerd. Nog steeds wordt dit evenement ten onrechte als een op zich zelf staand evenement gezien. Terwijl dit een evenement is waar meer uitgehaald zou kunnen worden. Laat bijvoorbeeld werknemers kort aan de slag gaan met, in hun ogen, het beste voor het volgende jaar. Geef hier een vervolg aan in de loop van het nieuwe jaar. Of zet een aantal kansen en ontwikkelingen voor het bedrijf op een rij. Laat tijdens het evenement de bezoekers stemmen waar zij het meest in zien. Dit kan zo uitgebreid of concreet als gewenst. Deel na afloop van het event de resultaten en zorg voor opvolging van de ideeën. 
 

Tip 2: Verleng het momentum 
Deze tip ligt in lijn met tip 1 maar hierbij gaat het om een traject voorafgaande aan het evenement. Laat jouw bezoekers voorafgaande aan het evenement aan de slag gaan met een vraagstuk. Zet een deel van het eventprogramma in het teken van de uitkomsten van deze 'opdracht'. Presenteer de uitkomsten van 
 

Tip 3: Stimuleer creativiteit 
Een informele en ontspannen setting kan een kan ruimte bieden voor creativiteit. Vraag de werknemers bijvoorbeeld gedurende deze avond om kort te brainstormen over verschillende onderwerpen. Nu ze los zijn van de standaard werkomgeving kan creativiteit makkelijker aangewakkerd worden. Ga voor interactie en verschillende werkvormen voor jouw evenement
 

Pop-up eventlocatie
Dit concept valt in de categorie unieke kerstconcepten. De Winter Event Box van eventdecorateur DCRT Event Decorations en Van Dam Catering biedt de mogelijkheid om op zowel indoor als outdoor locaties een pop-up feest op locatie te organiseren. De 'box' is een blackbox die naar eigen wens ingericht en gestyled kan worden. De box kan naar eigen smaak worden ingericht en binnen 30 minuten wordt deze locatie opgebouwd. De box kan inclusief drinks en bites worden geboekt. 

Activiteiten en entertainment


Geen enkele borrel is compleet zonder enige vorm van actie. Action Events, de toeleverancier van attracties, simulatoren en opvallende activiteiten voor evenementen, heeft een mobiele bobslee simulator ontwikkeld voor evenementen. Zo kunnen bezoekers de sensatie en snelheid van het bobsleeën ervaren.

Mobiele kerst DJ
De Rolling DJ: een mobiele kerst DJ Booth voor jouw evenement.

Winkelen in de kerstfabriek 
Op zoek naar een evenement anders dan anders? Overweeg dan jouw collega's mee te nemen naar The Christmas Factory, een evenement waarbij jouw bezoekers hun eigen kerstpakket bij elkaar kunnen shoppen. Dit arrangement dat te boeken is bij eventlocatie Hotel Papendal kan uitgebreid worden met een winterse clinic. Denk aan bijvoorbeeld aan Siberische Husky rennen, Curling of Wintergames. 
 

Eventdecoratie
Tijdens de decembermaanden wordt zo goed als elk huis in Nederland van decoratie voorzien. Ook voor jouw evenement is de juiste sfeer met behulp van decoratie te realiseren. Zo presenteerde eventdecorateur Van der Maarel een aantal nieuwe concepten. Trendy, opvallend of juist ingetogen of traditioneel. Van der Maarel Eventstyling ontwerpt ook dit jaar weer vier creatieve kerstconcepten. Bij Van der Maarel wordt er gecombineerd tussen tafeldecoratie,eyecatchers, los in de ruimte of op een sokkel of in de vorm van echte bomen. 

  • Traditional X-Mas, klassiek met een moderne touch. De kleuren rood groen en goud vormen de basis.
  • Scandinavian X-Mas, dromerig, elegant en stijlvol. Een pure en witte stijl met bontkleden en natuurlijke accenten. 
  • Nostalgic X-Mas, grove materialen, uitdagende eyecatchers en stoere kerstbomen. Veel hout, koper en natuurlijke tinten. 
  • Metropolitan X-Mas, rijke materialen en warme diepe kleuren. Een romantische sfeer met warme diepe kleuren. 


Van der Maarel lanceert vier stijlconcepten tijdens X-mas Inspiration borrel 

 

Goed om te weten!

Eindejaarsfeest? Kerstuitje? Dan moet je dit weten!
Met de feestdagen opkomst, is ook de zakelijke markt toe aan de jaarlijkse borrels, uitjes en feesten. Dan is het goed om te weten wat je in 2020 te wachten staat qua Werkkostenregeling en de aangifte van jouw bedrijf.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x