EvenementOrganiseren.nl

Hoe teambuilding enorm effectief kan zijn: 4 tips

Door The Box Company
Op veel evenementen zorgen activiteiten voor de invulling van het gewenste teambuildingsonderdeel. Maar teambuilding en activiteiten hebben ook iets statisch: de activiteit is zo als het is. Maar het kan ook anders: op maat gemaakt, gekoppeld aan software, inzetbaar op iedere locatie en laagdrempelig voor een ieder om deel te nemen.

Jullie teambuildingsconcept maakt het mogelijk om letterlijk overal tot een teambuildingsactiviteit te komen, waarom is dat zo aantrekkelijk? 

  • 1. Eenvoudig inpassen in het programma

Op operationeel vlak is ons doel het volledig ontzorgen van de organiserende partij. Zij zijn vaak ontzettend druk met het zorgen voor een soepel verloop van de dag. Wij melden ons bij aankomst bij de verantwoordelijke voor die dag en gaan verder onze eigen gang. Wij zorgen dat alles op voorhand duidelijk is afgestemd zodat wij precies weten wat ons te doen staat. Op die manier zorgen wij dat we binnen 1-1,5 uur gereed staan met de activiteit en na afloop binnen het uur ook weer weg zijn. Dit zorgt voor rust bij de opdrachtgever én het zorgt ervoor dat wij altijd makkelijk in het programma te verwerken zijn.

  • 2. Samenwerking evenementenbureaus: soepel verloop

Wij werken ook met veel evenementenbureaus samen. Voor hen is het inmiddels een kwestie van het doorgeven van een locatie en tijd en wij zorgen voor de rest. Ontzettend fijn natuurlijk voor een eventmanager dat ze hier verder niet naar om hoeven te kijken. Ze weten dat ze een heel goed concept leveren aan de opdrachtgever en zijn zeker van een soepel verloop ervan. 

Kun je aan de hand van de 4 verschillende boxes aangeven waarom en vooral hoe iedere box impact/effect heeft? 
ESCAPE ROOM EXPERIENCE: escaperoom op iedere locatie (zie hoofdfoto)

Met de Escape Room Experience is The Box Company in 2015 gestart. Deze activiteit is afgeleid van de Escape Room zoals we deze op vaste locaties kennen. The Box Company heeft een schaalbare variant ontwikkeld waarbij deelnemers in teams van 7 aan het werk gaan aan een Escape Room spel dat zit verwerkt in een houten box. Teams worden in het diepe gegooid en moeten met een minimale hoeveelheid aan informatie zien te achterhalen wat de bedoeling is achter het spel en waar te beginnen. Doorgaans worden teams gemaakt van personen die elkaar niet of niet goed kennen. Ze moeten binnen het team de rollen goed verdelen om zoveel mogelijk op te lossen binnen de beschikbare tijd. 
TOOLBOX EXPERIENCE: team, game en software 

De Toolbox Experience is net als de Escape Room Experience schaalbaar en op iedere gewenste locatie te verzorgen. Het verschil met de Escape Experience zit hem in de manier waarop in de Toolbox duidelijk verschillende rondes verwerkt zijn. Iedere lade van de Toolbox brengt een nieuw soort opdrachten met zich mee. Aan de deelnemers de taak om de rollen goed te verdelen en ieders sterke kanten te benutten om zoveel mogelijk opdrachten goed op te lossen. Zowel bij de Escape Room Experience als de Toolbox Experience werken we per team met een tablet en een speciaal ontwikkelde app met achterliggende software.


Elk team kan antwoorden van de vragen -en opdrachten invoeren in de tablet en steeds worden er punten toegekend bij goede antwoorden en toegekend bij foute antwoorden. Ook kunnen er via de tablets hints worden gegeven aan de teams om ze zo een stapje verder te helpen in het spel. Hiernaast zijn er bij verschillende opdrachten codes te verdienen die weer een volgend slot openen. In onze software zien wij precies waar elk team staat en welke goede of foute antwoorden de teams hebben ingevoerd. Zo kunnen wij precies meten welk team eventueel hulp nodig heeft en welk team juist niet. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen continu blijft spelen en er niemand vastloopt tijdens het spel. TIjdens het spelen tonen wij op verschillende momenten de tussenstand op de tablets, dit zorgt voor een fanatieke competitie tussen de teams, want iedereen wil natuurlijk aan het einde de meeste punten hebben behaald. In overleg met de opdrachtgever kunnen wij na de activiteit evalueren over de status van de teams hoe zij als team hebben gewerkt om het spel door te komen. D.m.v. de ingevoerde resultaten creëren wij een goed beeld over hoe de teams het hebben gedaan. De toevoeging en fijne werking van de tablets maken de activiteit nog sterker. 
EINSTEIN BOX: van workshop tot bedrijfsfeest

De Einstein Box is een Escape Room die wij op locatie opbouwen en die ruimte biedt aan 4-5 deelnemers tegelijk. Er zijn verschillende spelvarianten af te nemen die variëren qua speelduur. Deze zijn beschikbaar van 10 tot 30 minuten. De Einstein Box wordt vaak ingezet als onderdeel van een carrousel aan workshops/activiteiten of als korte teambuilding activiteit op kantoor. Daarnaast wordt de Einstein Box veelal ingezet op bedrijfsfeesten. Mensen kunnen dan vrijblijvend deelnemen aan de Escape Room. Doordat de speelduur op feesten meestal 10-15 minuten is zorgen we voor laagdrempeligheid waardoor mensen sneller deelnemen. Daarnaast verhoogt een korte speelduur de capaciteit van de Escape Room. De Einstein Box is een bouwpakket en daardoor op iedere gewenste locatie op te bouwen. Ook voor de Einstein Box wordt vaak gebruik gemaakt van maatwerk opdrachten. 
CUSTOM BOX: volledig op maat

The Box Company is continu bezig met de (door)ontwikkeling van het huidige aanbod en nieuwe concepten voor onze eigen concepten, maar ook voor onze opdrachtgevers. Het is mogelijk om een volledig op maat gemaakt concept te laten ontwikkelen door The Box Company. Een voorbeeld hiervan zijn de Escape Rooms die wij voor een groot chemisch concern hebben ontwikkeld. De Escape Rooms werden ingezet tijdens de jaarlijkse safety days van het concern. Wij hebben op locatie 6 identieke Escape Rooms gemaakt waarbij de deelnemers in een situatie terecht kwamen waarbij een collega op de grond lag na een bedrijfsongeval. Het was aan de teams de taak om te achterhalen wat er mis was gegaan waardoor deze situatie is voorgevallen. Enkel door het achterhalen van de gemaakte fouten kon men de Escape Room verlaten. We kunnen natuurlijk ook gewoon een Custom Teambuilding activiteit van scratch maken.

 

Veel teambuildingsactiviteiten zijn activiteiten waar je naar toe moet, die zijn zoals ze zijn en klaar, jullie maken ook op maat inhoud...kun je uitleggen waarom dit zo krachtig is? 

  • 3. Laat de teambuilding laagdrempelig zijn

De concepten die wij aanbieden zorgen in de standaard vorm al voor een uitermate goede teambuilding. Het zorgt er voor dat men op een andere, laagdrempeliger, manier met elkaar in contact komen en samen strijden voor een goed resultaat.

  • 4. Laat de activiteit aansluiten op het thema van het evenement

Voor vele evenementen zorgen wij ook voor een stuk maatwerk. Dit kan zijn van enkele vragenkaarten tot een volledig op maat gemaakt spel. Over het algemeen verwerken wij opdrachten in het spel die gaan over de inhoud van de dag. Opdrachtgevers zijn te spreken over de luchtige manier waarop deze informatie verwerkt wordt in de activiteiten en het positieve effect dat deze manier van informatie delen heeft. De invulling van het maatwerk wordt altijd in goed overleg met de opdrachtgever vormgegeven. Er wordt vaak informatie en input geleverd door de opdrachtgever en vervolgens gaat The Box Company over tot het ontwikkelen van spelelementen en het concept om het zo op de juiste manier in het spel te verwerken. Op deze manier komen we altijd tot een gewenste invulling van het maatwerk die verwerkt zit in de activiteit en de software.   

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x