EvenementOrganiseren.nl

Hoe maak je een ijzersterk event programma?

Een ijzersterk programma vormt de basis voor een ijzersterk evenement. En je krijgt geen tweede kans, het moet direct een schot in de roos zijn. Je (potentiële) bezoekers vormen een verwachting bij het zien van het programma van jouw evenement, jouw programma bepaalt hun beleving. Lees hier 5 tips om het perfecte programma samen te stellen.

Het opzetten van een programma is geen gemakkelijke klus… Hoe deel je het tijdschema in? Zijn er genoeg pauzes en hoelang moeten ze zijn? Worden activiteiten voldoende afgewisseld en biedt je evenement je bezoekers alle informatie die zij nodig hebben? 

5 tips voor een ijzersterk programma
Hoe doe je dat dan, zo’n ijzersterk programma neerzetten? We zetten alvast een aantal handigheidjes voor je op een rij. Hierbij 5 tips uit het boek van Erik Peekel, ‘Het evenement dat niemand wil missen’:

- Verras je gasten, bijvoorbeeld met een spectaculaire openingsact.

- Plan je topspreker voor de lunch, zodat iedereen enthousiast de zaal verlaat. Dit leidt tot een goede sfeer in de foyer.

- Plan het programma niet te vol.

- Laat voldoende tijd over voor je gasten om met elkaar in gesprek te gaan.

- Laat het programma niet uitlopen ten koste van de netwerkmomenten.

Ga voorbereid aan de slag
Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg dat je weet waar je bezoeker behoefte aan heeft en hoe je een goed programma samenstelt. Wil jij meer tips en tools die direct tot de verbeelding spreken en aanzetten tot actie of aanmelding? Ga naar de Summerclass 2018, op maandag 11 juni, dat volledig in het teken staat van ijzersterke programma’s.

Je hoort handige tips en toepasbare praktijkvoorbeelden en je gaat in teams met elkaar aan de slag, wie ontwerpt het sterkste programma?  Pak meteen na afloop de rondleiding in het vernieuwde Musis mee, een prachtige locatie. En drink nog even een borrel tijdens de sfeervolle ;-) netwerkborrel.

Wil jij jouw gasten ook verrassen met een ijzersterk programma? Meld je aan voor de Summerclass 2018 van Convention Bureau Gelderland en Aaaaha! Bureau voor live communicatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x