EvenementOrganiseren.nl

Hoe je jouw eventgast op scherp krijgt? 5 tips!

Een slapende gast in de jouw congreszaal? Een inhoudelijk evenement waarbij je voelt dat jouw deelnemers niet volledig geconcentreerd zijn? Het middagdipje na de lunch? Hoe kun je daar als organisator van een evenement wat aan doen? Nou dat is helemaal niet zo heel moeilijk hoor, maar dan moet je wel een beetje durven of omdenken. 5 tips voor een 'optimale' gast.

1. Het juiste eten als brandstof
De juiste brandstof, de optimale prestatie. Bij congressen en andere inhoudelijke evenementen ligt verslapping altijd op de loer. Dus moeten uw gasten altijd de beschikking hebben over eten en drinken, maar let op, want 'verkeerd' eten (zoals vet) werkt juist averechts. Wat u wel moet geven: eten dat rijk is aan omega-3 olie, zoals lijnzaad walnoten, groene groenten, zalm en bosbessen. Volgens onderzoek versterken zij de cognitieve performance.

2. Koffie voor actieve hersenen
Koffie is eigenlijk om twee redenen een essentieel onderdeel van ieder inhoudelijk evenement. Wetenschappelijke onderzoeken hebben kraakhelder aangetoond dat cafeïne een positief effect heeft op de werking en activiteit van onze hersenen. Dus: geef ze koffie! Maar geen kannen tegelijk. Nog een leuk wetenschappelijk feit over koffie: onderzoek heeft aangetoond dat het ouderwetse kopje koffie (of thee, of ieder andere warme drank) ook daadwerkelijk zorgt voor een 'warm' gevoel van uw gast jegens de organisator. Dus geen koud water, maar koffie!

3. Meditatie  = focus
Over meditatie lijkt de wereld redelijk verdeeld: mensen die het links laten liggen en onzin vinden en zij die er bij zweren. Bij welke groep u ook hoort, ook hier is een wetenschappelijk feit: het zorgt voor een verbeterd mentaal gestel. Creatiever, gefocust en minder stress. Een mentale voorbereiding is dan ook aan te raden.

4. Hersentraining
Waarom geen hersentraining op uw volgende evenement. In de vorm van een spel of met videos zijn diverse braintrainingen beschikbaar. Daarmee zet u de hersenen van uw gasten op scherp. Een simpel voorbeeldje: laat uw gasten hardop vragen beantwoorden. Bij ja, moeten zij nee-schudden, en bij nee tegelijkertijd ja-schudden. Het leidt tot effectieve alertheid.

5. Hardlopen = hersenactiviteit 
Het schijnt steeds meer te gebeuren: de meeting of het congres beginnen met een hardlooprondje. De wetenschap heeft stapels bewijzen dat beweging zorgt voor een toename van de hersenactiviteit en dus lijkt een inhoudelijk event zonder beweging een gemiste kans.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x