EvenementOrganiseren.nl

Historie en sport verweven in jouw evenement

Ook voor evenementenlocaties zijn het bijzondere tijden. Op dit moment is de locatie leeg maar wanneer evenementen doorgang krijgen, biedt deze historische locatie voor veel verschillende evenementen. Vanuit hun expertise delen zij een aantal waardevolle tips voor jouw volgende evenement.

Een evenement wordt een groter succes wanneer de locatie het verhaal van het evenement kan ondersteunen. Een aantal praktijkvoorbeelden van het Olympisch Stadion op een rij;  

Het stadion-gevoel versterkt film première 
Het gevoel wanneer je een stadion binnenloopt is iets bijzonders. Zo ervaren ook de bezoekers dat bij een locatie zoals het Olympisch Stadion. Je voelt dat er iets bijzonders gebeurt, als je hier door de poort loopt en op de middenstip staat. Zo werd de film première van Diego Maradona, één van de grootste voetballers aller tijden, getoond. Waarbij ze filmmaker en Oscarwinnaar Asif Kapadia mochten we verwelkomen.

 

Grote merken zoeken de verbinding tussen sport en events 
Coca-Cola had zijn Europese introductie bij de Spelen in 1928 (dus in het Olympisch Stadion) en op grond van dat historische feit zijn zij een paar jaar geleden partner geworden. Een paar keer per jaar vinden er bijeenkomsten van de frisdrankgigant in het stadion en de subruimtes plaats. Voetbalclub Ajax organiseert steeds vaker een wedstrijd of een supportersdag in het stadion door de link met vroeger.

 

Tips voor het organiseren van jouw volgende evenement: 

  •  Om binnen een stadion direct verbinding te maken met het sportthema kan tijdens een zakelijke evenement een (Olympische) topsporter als spreker ingehuurd worden. Een lezing over teamspirit, winnaarsmentaliteit of doorzettingsvermogen kan een passende invulling zijn. 

 

  • Als het gaat om groepen, kleiner dan 1.000, kunnen perspresentaties en dergelijke evenementen ook plaatsvinden op de tribunes. Zo deed het Olympisch Stadion ook bij het programma Andere Tijden Sport.

 

  • Vitaliteit is een hot topic, een sportieve evenementenlocatie past om die reden bij veel typen evenementen. Een vitale maaltijd/hapjes en drankjes passen daar ook bij. Dit kan op het evenement aangepast worden. 

 

  •  De clinic als activiteit op jouw evenement: er kunnen verschillende sportieve clinics bij een evenement geboekt worden. 

 


Olympisch jaar 2020
Ook in dit Olympisch jaar wordt van alles georganiseerd. Kim: “Ons doel is om evenementen neer te zetten die bijdragen aan een collectief geheugen, passend bij de kernwaarden waar het Olympisch Stadion voor staat: persoonlijk, authentiek, stijlvol, verrassend en vooruitstrevend. Veel organisaties komen naar ons toe: zij willen het bijzondere gevoel van het stadion toevoegen aan hun evenement. De Gemeente Amsterdam organiseert hier bijvoorbeeld de public viewing van het EK voetbal 2020. De poulewedstrijden van het Nederlands elftal worden in de Arena gespeeld, maar kunnen hier worden bekeken in een speciale Fanzone.”
‘’Het is onze missie om heel Nederland mee te laten genieten van deze bijzondere sfeer. Wij nodigen iedereen uit om hier samen geschiedenis te schrijven. Als je hier iets organiseert, is het voor de eeuwigheid.”
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x