EvenementOrganiseren.nl

Gratis stappenplan om tot een uniek evenement te komen

Door DeFabrique
Een evenement moet uniek en bijzonder zijn. Dan blijven uw gasten praten over uw evenement, wordt de inhoud beter onthouden en bouwt het evenement mee aan uw merk, uw bedrijf. Maar hoe doet u dat? Hierbij een korte checklist van 5 belangrijke startpunten én de link naar een volledig gratis stappenplan op weg naar een uniek event...

Wil je het beter doen dan vorig jaar, maar weet je niet hoe? Esther Veenendaal, Event Specialist bij een Nederlands top-evenementenlocatie, geeft u vijf tips om te beginnen bij de basis. Mocht u meer willen weten over deze 5 essentiele stappen om tot een uniek evenement te komen? Met onderstaande 5 stappen als basis, geeft Veenendaal in een gratis stappenplan meer diepgang en uitleg. Meer weten? Ontvang dan het gratis stappenplan.

Hierbij alvast de 5 basisstappen:

1. WAAROM? 


Bepaal de aanleiding en het doel van uw evenement. Wat is de aanleiding? Dat is uw beginpunt om vervolgens de doelstelling uit werken. Wat moet het opleveren?

2. WIE? 


Ken je doelgroep. Begrijp je bezoekers en weet wat hun behoeften zijn. Dus stel altijd de vragen:

- Wie komt er?

- Waarom zouden ze op jouw event willen komen?

- Waar vind ik hen?

De antwoorden op deze vragen en de omschrijving van uw doelgroep bepalen de sfeer, het concept en de invulling van uw evenement.
>> Gratis stappenplan: Hoe organiseer ik een uniek event?

3. WANNEER? 


Onderschat niet de datum van je evenement, dat is echt een essentiele keus. Vakanties, feestdagen, dagen die binnen de doelgroep niet handig zijn om te kiezen, wat doen concurrenten, etc. Houd rekening met de factor datum-tijd-duur.
>> Gratis stappenplan: Hoe organiseer ik een uniek event?

4. WAT MOET IK VERBETEREN VOOR DE GROOTSTE IMPACT?


Kijk naar de events die u al organiseerde: wat kan er beter, wat was goed, praat, vraag, inventariseer, zelfs van de kleinste events kunt u iets leren om de impact voor uw doelgroep te vergroten.
>> Gratis stappenplan: Hoe organiseer ik een uniek event?

5. WAT IS HET BUDGET? 


Nu bovenstaande vragen beantwoord zijn, is het tijd om te kijken hoeveel budget er is en hoe dit verdeeld moet worden om tot de grootst mogelijke impact te komen. Kom niet voor verrassingen te staan.
>> Gratis stappenplan: Hoe organiseer ik een uniek event?
 

>> Gratis stappenplan: Hoe organiseer ik een uniek event?
DeFabrique, de toonaangevende evenementenlocatie in Utrecht waar jaarlijks meer dan 300 events plaatsvinden, deelt in een 5-daagse e-mailcursus alle achtergronden, tips, do's en don'ts bij bovenstaande vijf stappen. Meld u nu aan en ontvang de cursus in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x