EvenementOrganiseren.nl

Expert aan het woord: Verhuurbedrijf Zuid-Holland over referenties, KPI's & Co-creatie

Door Verhuurbedrijf Zuid Holland
Gaat u niet voor een locatie waar alles kant en klaar staat maar gaat u voor de charme van uw eigen bedrijfspand? Dan kunt u ervoor kiezen de expertise van een verhuurbedrijf in te schakelen. In dit artikel deelt Verhuurbedrijf Zuid-Holland de beste do's, don'ts en meest interessante trends met u.

Verhuurbedrijf Zuid-Holland heeft vanuit hun vele jaren aan ervaring een aantal tips voor jou op een rij gezet. 

 

 • Tip 1: Proof & record  
  Werk met een organisatie die beschikt over ruime ‘proof & record’ (referenties) en leg een (onaangekondigd) bezoek af bij deze leverancier om met eigen ogen te zien of de beeldvorming overeenkomt met de werkelijkheid.
   
 • Tip 2: Voorbereiding! 
  Het managen van verwachtingen start met een gedegen voorbereiding en vraagt om heldere communicatie. Het delen van ervaringen net als het duidelijk schetsen van verwachtingen in combinatie met een duidelijke verslaglegging van afspraken zorgt voor een helder kader. Communiceer bijvoorbeeld ook over items die je als opdrachtgever niet direct in het assortiment van jouw vaste leverancier tegenkomt. Vaak kan er meer dan je in eerste instantie denkt.
   
 • Tip 3: Contact met de juiste persoon
  Single point of contact met een senior manager, die beslissingen kan nemen, aan leverancierszijde zien wij als een must om een event tot een succes te brengen. Korte lijnen en daadkrachtig optreden zien wij als een vereiste voor een goede doorloop, zeker op ‘de momenten van de waarheid’.
   


 

Welke trends/ontwikkelingen signaleren ze vanuit Verhuurbedrijf Zuid-Holland? 

 • Het aantal events groeit. Events worden vaker kleinschaliger (intiemer). Als het gaat om catering benodigdheden dan zien wij een tendens naar het opbouwen van een tijdelijke keuken waarbij gasten direct contact hebben met de bereiding van maaltijden. Wij spelen hierop in door de inzet van een gespecialiseerde afdeling: VZH-Keukens. Talloze concepten zijn inmiddels via deze afdeling ontwikkeld.
   
 • Sfeer / beleving is belangrijk. Combineren van verschillende stijlen komt steeds vaker voor. Op het gebied van bijvoorbeeld meubilair worden moderne materialen gecombineerd met vintage items. Datzelfde geldt ook voor de inzet van servies. Ook daar wordt naar hartenlust gecombineerd. Wij spelen hierop in met een continue uitbreiding van het assortiment, maar ook met de inzet van onze adviseurs die klanten in onze showroom of op locatie van de klant, informeren en inspireren op basis van hun kennis van het assortiment.
   
 • Co-creatie komt mede op basis van bovenstaande ontwikkelingen steeds meer voor. Met diverse klanten worden op deze manier keuzes uit het enorme assortiment gemaakt, maar worden ook logistieke concepten uitgedacht op basis waarvan bijvoorbeeld een meest effectieve inzet van resources kan worden ontwikkeld. Verhuurbedrijf Zuid-Holland geeft hiermee concreet vorm aan het toevoegen van waarde voor relaties waarmee een bestendige relatie wordt opgebouwd.
   

 

Wat moet u als opdrachtgever niet meer doen voor uw volgende evenement?

Stop met willekeurig inhuren van horecamaterialen. Het advies van Verhuurbedrijf Zuid-Holland voor opdrachtgevers is dat een opdrachtgever er goed aan doet om voor 1 of maximaal 2 leveranciers te kiezen. Met deze leveranciers moet een heldere overeenkomst of SLA *1 worden opgesteld waarin de belangrijkste KPI’s *2 zijn opgenomen. Op deze manier ontstaat een wederzijds effectieve samenwerking waarbij waarde toevoeging voor beide partijen het uitgangspunt is. Alle onderdelen, van assortiment, logistieke performance tot aan communicatie zijn dan onderdelen van continue innovatie.

*1 SLA:  Service Level Agreement, een contract tussen de leverancier en klant met de voorwaarden.
*2 KPI'S: Kritieke prestatie-indicatoren (ook wel kritische in plaats van kritieke) zijn variabelen om prestaties van ondernemingen te analyseren.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x