EvenementOrganiseren.nl

EVENTCASE: het begin van de lente op het Museumplein

Om het begin van de lente te vieren brachten het Van Gogh Museum en Van Lanschot The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (twenty eleven) van David Hockney tot leven op het Museumplein in Amsterdam. Het leverde prachtige plaatjes op.

The Arrival of Spring LIVE is een ode aan de lenteOp 20, 21 en 22 maart transformeerde de lichtkunst van kunstenaarscollectief Blauwe Uur en de muziek van Remy van Kesteren het Museumplein van een koele winternacht naar een levendige voorjaarsdag.

 

Aanleiding voor deze ode is de tentoonstelling Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature, die momenteel te zien is in het Van Gogh Museum. Voor zowel David Hockney als Vincent van Gogh zijn de lente en de natuur belangrijke onderwerpen.

Sander Kloots, hoofdsponsoring bij Van Lanschot: ‘Met deze bijzondere ode aan de lente laat het Van Gogh Museum zien dat het verder kijkt dan de gebaande paden om het cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek. We zijn er trots op hieraan te mogen bijdragen.’

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x