EvenementOrganiseren.nl

Een evenement vol nostalgie

Door Zuiderzee Museum
EVENEMENTENLOCATIE - Een evenement dat in deze tijd plaatsvindt maar qua locatie doet denken aan een ver verleden, daar is steeds meer vraag naar. Een verhaal en een stuk beleving is niet meer weg te denken in evenementenland. In het Zuiderzeemuseum kan de zintuigen van al uw bezoekers triggeren in een unieke setting.

Stel je eens voor... een compleet dorp helemaal exclusief voor alle medewerkers of relaties. In het aan het IJsselmeer gelegen buitenmuseum demonstreren de touwslager, de smid en diverse andere ambachtslieden de kneepjes van hun vak. De genodigen kunnen meevaren op de veldschuit over de grachten of proeven van een vers gerookt visje. Vergaderen kan in één van de panden van de stad. Zo is het koetshuis ingericht als filmhuis en achter de bakkerij verscholen ligt een historische zaal met ruimte voor workshopsen andere bijeenkomsten. 

Activiteiten?  4 tips:
Nostalgie in de vorm van een schrijfles

Laat uw gasten plaatsnemen in de typische houten schoolbanken. Laat de groep vervolgens een opdracht uitvoeren met kroontjespen en inkt. Is iedereen het verleerd? De jonge generatie kent deze manier van schrjiven misschien helemaal niet.. ook leuk.   

De strijd tegen het water
Ga de strijd aan met het water: zandzakken slepen, een vijzel bedienen en dijken bouwen. Na een introductie start de route door het buitenmuseum en worden er allerlei activiteiten uitgevoerd. De route eindigt bij een strandje aan het IJsselmeer waar het gezelschap wordt verdeeld in kleine groepjes om zelf een dijk te bouwen. Aan de hand van een bepaald budget kan bepaald worden met welke materialen de dijk wordt gebouwd. Daarna volgt de ultieme test in het IJsselmeer. Welke groep bouwt de beste dijk? Aan het eind weet iedereen hoe we onze voeten in Nederland droog kunnen houden.

Trigger alle zintuigen
Qua catering kunt u de bezoekers terug nemen in de tijd. Denk bijvoorbeeld aan een vers gerookte vis vanuit de visrokerij. 

Voorkom overstroming
Escape Zuiderzeemuseum: het waterpeil in de Zuiderzee staat heel hoog, overstroming dreigt en de overheid adviseert het museum te ontvluchten voordat de dijken doorbreken. Ontsnap als eerste uit het museum om dit spel te winnen.  
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x