EvenementOrganiseren.nl

Een bijzondere evenementenlocatie: Wunderland Kalkar, 10 redenen om voor deze locatie te kiezen

Door Wunderland Kalkar
Een voormalige kerncentrale als evenementenlocatie? In Duitsland. Wie nu beren op de weg ziet, of drempels die is binnen 10 minuten om. Wunderland Kalkar is niet alleen een van de weinige multifunctionele locaties met overnachtingsmogelijkheden, beursruimte, teambuilding, attractiepark, eigen catering, enorme outdoor mogelijkheden en een hoog verrassingseffect, de evenementenlocatie ligt 5 kwartier van Utrecht. Niet voor niets is het ‘booming’ bij de locatie waar Nederlands de eventvoertaal is. 10 redenen waarom Wunderland Kalkar ook uw volgende locatie kan zijn.

1. Echt even weg
Ook al vervagen de grenzen, het gevoel van in het buitenland zijn, is nog altijd aanwezig. Ook in Kalkar. Net over de grens bij Nijmegen kom je in een totaal andere setting. Wie in Kalkar tussen de weilanden door de centrale ziet opdoemen, snapt dat het een locatie uit duizenden is.
 

2. Locatie met verhaal
Een internationaal locatieonderzoek toonde aan: opdrachtgevers zijn op zoek naar onconventionele locaties met een Wow-factor. Zie hier: de kerncentrale van Kalkar. Het verhaal over energie, protest, toekomst en verleden biedt enorm veel kapstokken voor uw eventthema.

 

3. Stukje Nederland in Duitsland
Wie denkt eerst een cursus LOI te moeten doen om bij Wunderland een evenement te kunnen organiseren, wordt al snel gerustgesteld. De locatie heeft veel Nederlandse collega’s en zelfs een groot aantal vaste Nederlandse eventtoeleveranciers. ‘Tot bitterballen aan toe’, lacht de Nederlandse sales- en marketingmanager Chantal Bosma.
 

4. Multifunctioneel onder een dak
Er zijn best veel evenementenlocaties die zich multifunctioneel noemen, maar bij Wunderland Kalkar zit alles onder een dak. Of eigenlijk op een terrein. Een hotel, beurshallen, attractiepark, teambuildingsmogelijkheden, buitenterrein, het is er allemaal. ‘Het is hier zo multifunctioneel, dat we steeds weer nieuwe mogelijkheden ontdekken.’
 

5. Zeer voordelige prijsstelling
Eventlocatie Wunderland Kalkar onderscheidt zich niet alleen in de volledig transparante 1 prijs factuur, waarbij stelposten bijkomen naar gelang het event op maat gemaakt wordt, maar vooral de ontzettend scherpe prijsstelling maakt de locatie zeer interessant voor Nederlandse opdrachtgevers. Natuurlijk is BTW een dingetje, maar de locatie heeft speciaal voor die vraagstukken een expert die de Nederlandse opdrachtgevers en organisatoren adviseert.
 

6. Prima bereikbaarheid
Vijf kwartier, zo lang duurt het van hartje Utrecht naar de enorm ruime parkeergelegenheid van Wunderland Kalkar. En nee, bij de grens geen oponthoud bij de douane….
 

7. Voor personeelsvereniging en eventmanager
Deze Duitse locatie heeft door haar multifunctionele mogelijkheden een bijhorend aanbodpalet. Gewoon een dagje weg met de pv? Het park bezoeken, een bbq en een feestje? Dat kan, maar ook een volledig opmaat gemaakt event behoort tot de mogelijkheden. Zeker met de vele oppervlaktes binnen en buiten is er van alles mogelijk.

 

8. Onontgonnen festival- en eventland
Waar de Nederlandse festivals de agenda doen dichtslibben, staat Duitsland nog pas aan de vooravond van de festivallisering. Dus heeft Kalkar de deuren wagenwijd opengezet voor eventorganisatoren die hun event of festival daar willen organiseren. Pakt u die kans?

 

9. Klaar voor de familie-events
Het is in de rest van de wereld al steeds gebruikelijker: evenementen, congressen en beurzen waar het hele gezin welkom is. Daar moet dan wel een passende locatie voor gevonden worden. Wunderland Kalkar is de trend vooruit en heeft inmiddels al de eerste ervaringen met evenementen waar complete gezinnen te gast waren.

 

10. Duitse bescheidenheid
‘Misschien zijn we wel iets te bescheiden en mogen we wel wat harder roepen hoe goed het hier organisatorisch allemaal geregeld is. Operationeel zijn we namelijk echt heel goed’, laat Bosma tot slot optekenen.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x