EvenementOrganiseren.nl

Een belofte met gevolgen

Een goed draaiboek is onmisbaar voor elk evenement. Wil je een experience met impact creëren, laat dan niks aan toeval over. Bij pastamaker Barilla hebben ze dat begrepen. Zij hebben een kak-strak draaiboek gemaakt voor een mini-event rond de talentvolle tennisser Zizou. Kijk vooral de bijgaande video. Over impact gesproken ...

Oke, de video is een commercial. Maar dit is zo goed georganiseerd en knap verteld, dat het echt bij je binnenkomt als kijker. Het begint met een belofte die top-tennisser Roger Federer doet  aan de heel jonge Zizou. Het talent vraagt zijn idool nog jaren door te gaan, totdat hij groot genoeg is om het tegen zijn grote voorbeeld op te nemen. Dat belooft Federer. Hij weet ook: Belofte maakt schuld.

Je moet echt zelf even de video bekijken, om de impact te ervaren. Het heeft heel wat organisatie gevergd, er is wat denkwerk verricht en er is wat budget tegenaan gegooid. Maar de revenues zijn een veelvoud. De clip gaat viral. Alleen deze video is binnen een paar dagen al bijna een miljoen keer bekeken. En diverse media, waaronder EvenementOrganiseren.nl, besteden aandacht aan dit zeer geslaagde project. En al die mensen zien heel subtiel de hoofdrolspelers genieten van een bordje Barilla pasta.

Checklist

Dit is eens te meer een bewijs dat een goede voorbereiding zich uitbetaald. Zorg bij elk evenement voor een goed draaiboek, bepaal je doelgroep en wees heel duidelijk in de je doelstelling. Raadpleeg altijd de checklist van EvenementOrganiseren om te checken of je niks vergeten bent.

Zonder goede voorbereiding kan het hopeloos misgaan. Sprekende voorbeelden hiervan kun je zien op Netflix. Check maar eens Trainwreck Woodstock '99 en FYRE, the greatest party that never happened. 


Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x