EvenementOrganiseren.nl

Duurzame catering op uw event: drie simpele tips

Duurzaam, verantwoord, biologisch. Het zijn meer dan modewoorden en qua catering op een evenement is er al snel winst te halen. Sam Verwaijen, eigenaar Green.DNA, geeft 3 simpele tips voor de eerste stappen naar verantwoorde en duurzame catering op uw zakelijke evenement, bedrijfsfeest, diner of teamuitje. En dat hoeft niet per se extra budget te kosten. Kwestie van keuzes maken.

1. Seizoensproducten
Groente en fruit vers van het land en ook nog eens uit de regio, dat is niet alleen lekkerder, verser en goedkoper, maar ook duurzamer. Omdat het ingredienten zijn uit de 'eigen' tuinen en van kleinschalige, lokale producenten kun je onbespoten groente en fruit serveren, dat niet vervoerd hoeft te worden.

2. Duurzame vis en verantwoord vlees
De bekende kiloknallers of met water ingespoten vlees, daar maakt u niemand blij mee, zeker niet op uw zakelijke evenement. Vlees van biologisch gehouden dieren heeft een veel betere smaak, maar is ook prijziger. Het is daarom slim om niet alleen de filets, biefstukken en haasjes, maar het hele dier. Daarbij is de keus voor iets kleinere porties ook een prima oplossing om binnen het budget te blijven, uiteraard wel smakelijk en met een bite. En ook bij vis valt er veel te kiezen. De druk op de populaire kabeljauw, zalm en tonijn is groot. Makreel, forel en krab zijn bijvoorbeeld heerlijke en duurzame alternatieven.

3. Lelijk fruit en groenten
Lelijke peentjes, kromme kommers. knobbelige tomaten. Jaarlijks wordt 40 miljoen kilo aan fruit en groenten weggegooid, omdat het geen perfecte vorm, kleur of formaat heeft. Voor soepen, sappen en gerechten gebruik zoveel mogelijk groente en fruit die normaliter vanwege hun 'looks' worden afgekeurd. Duurzaam, goedkoper en net zo lekker.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x