EvenementOrganiseren.nl

Drie lessen van The Next Event (met aftermovie)

The Next Event in de Fokker Terminal was een feestje voor zowel de ruim 150 opdrachtgevers en organisatoren als voor de tientallen experts uit de eventbranche. Het event werd gewaardeerd met gemiddeld een 8. Een geslaagde editie waar tenminste drie lessen uit getrokken kunnen worden. We zetten ze op een rijtje.

The Next Event is een kennisevent exclusief voor opdrachtgevers en organisatoren. In intieme huiskamersettings werd kennis gedeeld door experts uit de eventbranche. Daarnaast was er een trendbattle door trendwatchers-echtpaar Richard en Lieke Lamb samen met Sjoerd Weikamp, hoofdredacteur van EvenementOrganiseren.  Tijdens een viertal keynotes kregen de gasten de kans zich te laten inspireren door bureau's en experts.

Gevraagd naar hun ervaring kreeg de organisatie waardevolle feedback. "Een op de vier bezoekers vulde het enqueteformulier in. De gemiddelde waardering kwam uit op een 8. Daar zijn we trots op en ambitieus als we zijn,  zien we ook dat er ruimte is voor verbetering", aldus Robin van Leeuwen van EventBranche.nl / EvenementOrganiseren.nl.

The Next Event is een award-winnend concept. In 2018 won het event een zilveren medaille tijdens de Best of Event Awards, de verkiezing van de beste events wereldwijd. Welke lessen kan elke opdrachtgever en organisator leren van deze editie van The Next Event 2022?

Les  1 - Aandacht is goud

The Next Event is gaat voor kwaliteit in plaats van voor kwantiteit. "Wij brengen gasten aan tafel met experts in settings van maximaal acht personen. De expert kan hierdoor maximale aandacht geven aan alle gasten. Er ontstaat interactie, waarbij ruimte is voor individueel maatwerk. Uit de enquetes blijkt dat deze vorm van intensief contact zeer gewaardeerd wordt."

Les 2 - Catering steeds belangrijker

Catering op events wordt steeds belangrijker. De bezoekers worden veeleisender en zijn kritischer, zeker als het gaat om duurzaamheid. Tijdens The Next Event werd de catering verzorgd door Mood4Food. De hele dag bestond het aanbod uit vegetarische producten. Uit de enquente bleek dat vrijwel niemand het had opgemerkt. Positief verrast werd menig bezoeker door bitterballen, die gevuld bleken met paddestoelen en niet met vlees. 

Les  3 - Afwisseling voor een frisse blik

The Next Event is een kennisevent. Risico is dat de bezoeker wordt overvoerd. Als de harde schijf van de bezoeker wordt overbelast, is het middagprogramma een uitdaging. Niet bij The Next Event, zo bleek uit de enquete. Bezoekers hadden het idee dat de dag voorbij was gevlogen. "We hebben het programma met zorg samengesteld met veel afwisseling. De kennissessies in de huiskamers, de keynotes, de trendbattle en ruimte om elkaar te ontmoeten was een ideale mix. Bij een event waar het draait om kennis overdragen draait het om de juiste balans."


Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x