EvenementOrganiseren.nl

Deze events zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen

Er zijn duizenden evenementen wereldwijd, er bestaat geen land waar geen evenementen georganiseerd worden. Naast zakelijke evenementen zijn er heel erg veel events gelinkt aan traditie, cultuur of plezier. Maar sommige evenementen zijn bijzonder te noemen.. Ja, bijzonder is het juiste woord..

1. Air Guitar World Championships ( Finland )
Dit kampioenschap wordt dit jaar in Finland georganiseerd en deze kampioenschappen trekken 5000 tot 7000 bezoekers. Deelnemers van over de hele wereld komen samen om de strijd aan te gaan. Op het podium verzorgen zij een optreden zonder gitaar. 

2. The Naked Festival (Japan)
Met deelnemers die minimale kleding dragen, op een traditionele lendendoek na, wordt dit evenement elk jaar gevierd in de hoop geluk te vinden in vruchtbaarheid, welvaart en goede oogsten. Het is alleen voor mannen en het evenement trekt meer dan 9000 bezoekers.  

3. La Tomatimo (Spanje) 
Ook wel het tomatenfeest, een gigantisch voedselfestival in de buurt van Valencia in Spanje. Er wordt meer dan 100 ton aan tomaten gegooid door duizenden mensen. 
4. Cheese-Rolling Festival (UK) 
Dit jaarlijkse festival in Gloucester bestaat eenvoudigweg uit deelnemers die van een steile heuvel afrennen. Zij volgen hierbij een kaas die met grote snelheid van de berg afvliegt. De deelnemers zijn vaak uitgedost en het publiek hoopt stiekem op een aantal koprollen om het spectakel compleet te maken.  
5. Elephant festival ( India ) 
Elk jaar wordt dit festival gehouden in Jaipur. Het is een olifantenoptocht die gecombineerd wordt met het Holi-lentefeest, zoals op de tweede foto onder deze tekst te zien. Het gaat om het presenteren van verzorgde en verklede en beschilderde olifanten. Naast de 'catwalk' voor de olifanten zijn er ook races en er wordt polo gespeeld op de olifanten. Een festival vol opsmuk, goud, verf en glitter. 
6 Albuquerque International Balloon Fiesta (USA)
Dit is het grootste luchtballonfestival ter wereld. In negen dagen tijd vliegen meer dan 500 luchtballonnen over de Sandia Mountains in de Amerikaanse staat New Mexico.


 

7. Burning man, Nevada (USA) 
Maar liefst 65000 mensen vertrekken in augustus richting de Nevada woestijn. De afgelegen Black Rock Desert verandert in een enorm festival, met muziekoptredens, kostuums en gigantische vuren bij de tijdelijke gemeenschap van Burning Man.

 

8. Harbin Ice Festival ( China )
Het grootste ijssculpturenfestival van de wereld heeft meer dan 600.000 vierkante meter aan festivalterrein. Er werken meer dan 10.000 medewerkers aan mee en 10 tot 15 miljoen mensen bezoeken het festival. De sculpturen zijn tot wel 46 meter hoog en ze laten de buitentemperatuur vaak onder de -30 graden Celsius zakken. 

 

 

9. Yee Peng Lantern Festival ( Thailand ) 
Yee Peng Festival in Chiang Mai (soms geschreven als 'Yi Peng') wordt gevierd op de volle maan van de twaalfde maanmaand ooit, wat normaal gesproken halverwege november betekent, maar dit kan variëren. Het Yee Peng-lantaarnfestival wordt elk jaar in november gehouden.
 

_____________________________________________________________________________________________

22 crazy global events first appeared on EventMB 


 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x