EvenementOrganiseren.nl

Decoratietrends 2018: duurzaam, instagrammable, untheme en meer

Een succesvol evenement hangt onder meer af van de sfeer die je als organisator wilt uitstralen. Decoratie speelt hierbij een grote rol maar is onderhevig aan ontwikkelingen die zich in rap tempo opvolgen. Twaalf decoratie specialisten praten je helemaal bij over de trends op dit gebied!

2-nice Eventstyling
1. Creëer een informele, ongedwongen sfeer, voor een zakelijke bijeenkomst. Dit geeft de bezoekers/gasten een vrij en huiselijk gevoel, als een warme deken, een beleving.
2. Veel groen in de vorm van planten zijn onmisbaar! Momenteel ook 1 van de meest voorkomende trends, botanisch.
3. Maak van uw zakelijke event een congrestival, compleet met foodtrucks, een kleurrijke/passende styling het juiste meubilair.Boozed Event Design
1. Verplaats je in de bezoeker en breng de customer journey in kaart
- Voel je je welkom en op je gemak?
- Weet je waar je naar toe moet? Oftewel is de routing duidelijk?
- Kan je zowel socializen als relaxen en de rust opzoeken?
2. Fun en humor! Ontzettend belangrijk is om die humoristische knipoog in jouw evenement en/of setting te verwerken.
3. Instagrammable oftewel is jouw evenement of setting die het waard is om te fotograferen en posten? Zorg voor die unieke touch en het juiste licht.Coby Verhuur
1. Bankirai terrastegels
Deze hardhouten tegels zijn natuurlijk al lang een vertrouwd gezicht bij buiten evenementen, maar wist u, dat ze ook heel fraai zijn als vloerbedekking in bijvoorbeeld uw stand of presentatie ruimte. Door de natuurlijke materialen en de warme kleur krijgt het geheel een ander uiterlijk.
2. Tapijt op rol met uw bedrijfslogo of reclame
Wilt u uw evenement aankleden met klant of bedrijfsgericht tapijt, tegenwoordig kunt u betaalbaar uw bedrijfslogo of andere prints aan laten brengen op tapijtrollen. Door  deze ontwikkeling onderscheidt u zich van anderen en is de informatie voor bezoekers nadrukkelijk aanwezig op de vloer.
3. Full colorprint op uw balie of bridge tafel
Door middel van een full color geprinte zelfklever kunt u uw meubels verfraaien of onder de aandacht brengen van de klant. Middels de laatste technieken van het printen op zogenaamde semi adhesieve zelfklevers is het mogelijk om de stickers zonder lijmresten te verwijderen van de te beplakken materialen. Deze producten zijn in bijna alle afmetingen te produceren.David van Schie Party Rental
1. Comfort wordt in 2018 belangrijker. Waar gaat uw gast op zitten? Hoe zachter men zit, hoe meer mensen betrokken zijn en openstaan voor content! Lounges met zitzakken en mooie loungebanken vooraan bij het podium zijn daarom zeer aan te bevelen.
2.  Het inhuren van materialen zal een verdere groei doormaken, mede in het kader van duurzaam ondernemen; hoe veel meer circulair wilt u het hebben? Ook het gemak van huren, de lage tarieven en het complete ontzorgen op het gebied van interieur, maken het lonend om in te huren. U heeft geen grote investeringen maar wel de laatste trends beschikbaar voor uw bezoekers.
3. Alles wordt in een razendsnel tempo geautomatiseerd door webshops. Deze ontwikkeling juichen we toe, mits hij gepaard gaat met persoonlijk contact. Kent u uw leveranciers goed? Kunt u ze 24/7 bereiken voor spoed of storingen? Ontzorgen van begin maar ook tot ‘the end’ is volgens ons de grootste trend!

Fraai Projecten
1. Maak van je plenaire opstelling een beleving. Maak een mix van bankstellen, lage zit, hoge zit; verrast en biedt comfort.
2. Foodstations i.p.v. buffetten. Mooie, uitgebreid gedecoreerde open keuken midden in de zaal geeft de foodbeleving een podium die het verdient. Vakmanschap en vers beleving moeten er vanaf spatten. Gaat helemaal in lijn met alle kookprogramma’s in de media.
3. Festival, het blijft toch een sterke beleving; zomers, informeel, toegankelijk en overal toepasbaar. Sluit ook aan bij bovenstaande trends.Funk it Up! Event styling
1. “Untheme”:
In plaats van een specifiek thema of de huiskleuren van een logo als uitgangspunt voor een event of feest te kiezen, is het een trend om een “vibe”, sfeer of emotie als uitgangspunt te gebruiken om een verhaal over te brengen aan de gasten. Dit gevoel/emotie kan vertaald worden door een creatief event styling bureau en doorgevoerd in de keuzes van kleur, licht, materialen, meubilair, bloemwerk, drapering etc.

2. “Connecting”:
Creëer ruimtes op het event waar de gasten met elkaar in verbinding kunnen komen, bijvoorbeeld lounge zitjes en knusse hoekjes met ronde tafeltjes en stoelen en spelhokjes waar gasten samen een spel kunnen spelen. Mensen komen naar een live event om elkaar te ontmoeten en te netwerken, dus geef ze mogelijkheden om dat op verschillende manieren te doen.

3. What’s hot:
“Mix 'n Match” van meubilair en stijlen, overgrote bloemenprints, palmbladen, rijkelijke stoffen zoals velours en zijden, lagen, texturen, planten, personalisatie, geometrische vormen, balloon art en millenial pink! Vergelijk het met het huidige modebeeld: varieer verschillende stijlen, maar de truc is dat het wel bij elkaar moet passen…

Héman Verhuurservice
1. Industrieel met een combinatie van zwart metaal met warme houttinten blijft ook dit jaar de trend.
2. Er mag meer geld gespendeerd worden, mits dit goed besteed wordt.
3. Een ruim gebruik van groene planten past helemaal in de huidige trend.Party Rent Group
1. Scandinavisch design, o.a. HAY; modern, kwalitatief en minimalistisch.
2. Materiaal met ruwe en natuurlijke uitstraling/afwerking, in combinatie met strak zitmeubilair en grote decoratieve elementen.Primetime Eventtechniek + Eventstyling
1. Gepassioneerde en gekwalificeerde mensen maken het verschil. Licht en geluid of inrichting en decoratie kun je huren op elke hoek van de straat. Maar de inbreng van de mens maakt het verschil.
2. We mogen weer creatief uitpakken. De WOW-factor, dan wel het moment dat alles klopt wordt steeds belangrijker en is een doorslaggevende succesfactor voor het evenement.
3. Duurzaamheid: al jarenlang torenhoog op ieders lijstje met doelstellingen maar nog steeds een opkomend criterium. Draag uw steentje bij en werk met duurzame materialen dan wel partijen die dit doen. Kies voor een natuurlijke inrichting of LED-verlichting als sfeerlicht.Wolterinck Event Decoration
Trend 1: Groen is Power! Veel planten en groen als decor van je event is helemaal van nu.
Trend 2: Cosmo Chic.  Een chic feest of gemoedelijk samenzijn vraagt om warmte. Combineer mooie luxe meubilair met warme kleuren in de bloemdecoratie. Overgiet dit alles met een touche of gold!
Trend 3: Durf uit je comfort zone te komen. Match en mix verschillende kleuren, verschillende stijlen en verschillende materialen.


 

Van der Maarel Eventstyling
1. Vintage chique
Het mag meer en rijker. Het stoere blijft maar het is stijlvol door een rauwe basis te combineren met rijke materialen en warme, diepe kleuren. Met vacht en velours wordt beton en staal zacht en sfeervol. Grootse plant- en bloemdecoraties worden afgewisseld met subtiele decoratie en vaasjes.

2. Green adventure
Voeg een stukje natuur toe aan een event met de botanische trend, een trend die volledig is gebaseerd op invloeden uit de natuur. Combineer naar hartenlust met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, riet, touw, glas en verweerd aardewerk en maak het geheel af met veel, héél véél planten. Planten in potten, als tafeldecoratie, in de lucht of als green wall. Alles kan en mag!

3. Ultieme chaos
Dé trend op het moment: Hackathon! Het ultieme-chaos evenement met maar één doelstelling, namelijk binnen 24 uur waardevolle ideeën, producten of diensten creëren in kleine groepen. De ultieme manier van samenwerken om tot innovatieve oplossingen te komen. Een passende locatie met een prettige sfeer is echter een vereiste!
JMT
1. Duurzaam meubilair wordt de trend: gemaakt van cradle to cradle hergebruikt materiaal naast huur en dus hergebruik van meubilair extra zuinig voor het milieu  (Momenteel beschikt JMT stoelen gemaakt van Pet flessen)
2. Floorplanner die direct inzichtelijk maakt hoe snel en eenvoudig je een basispresentatie maakt van onze spullen (zie website JMT)
3. Alle producten van JMT  worden in 360 gepresenteerd op de website van JMT . Dit geeft je direct een voorsprong als je klanten snel en eenvoudig van beeld wilt voorzien.