EvenementOrganiseren.nl

De waarde en de invulling van een sportieve activiteit op een zakelijk evenement?

Door Kickerprofs
Een sportieve activiteit brengt een lossere omgang met elkaar tot stand. Er wordt makkelijker contact gemaakt onder de mensen die elkaar niet kennen, titels en functies verdwijnen naar de achtergrond. Er wordt gelachen en grapjes worden gemaakt, sport verbroederd en dit alles slaat een mooi bruggetje naar gesprekken over allerlei onderwerpen. De activiteit moet dusdanig zijn dat deze laagdrempelig is en geen specifieke vaardigheden of conditie vereist.

In dit artikel deelt activiteiten expert voor evenementen Kickerprofs een aantal tips voor het organiseren evenement met een sportief element. Zij bieden verschillende concepten om een bedrijfsevent een andere insteek te geven, voor kleine en grote evenementen tot over de 300 personen.
Op elk type evenement is afwisseling van belang. Denk aan een activiteit die:

- geschikt is voor alle aanwezige doelgroepen, een spel of sport die iedereen kent
- een toegankelijk activiteit kan zorgen voor hoogoplopende emoties, plezier en een uitbundige stemming
- Interactie zorgt voor contact en verbinding

Een spel dat dit veroorzaakt? Denk eens aan tafelvoetbal 
Tafelvoetbal doet iets met mensen. Het is onweerstaanbaar voor jong én oud, voor mannen én vrouwen. Managers worden weer spelende kinderen, werknemers worden fanatieke doelpuntenmakers, en collega’s worden enthousiaste fans zien dewerknemers van Kickerprofs.


Een effectief eventprogramma gecombineerd met activiteit
Een sportief onderdeel is vaak een los onderdeel van een eventprogramma. Bij Kickerprofs leveren ze onder andere tafelvoetbalevents. Een tafelvoetbalevent duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur.
Een activiteit als deze kan worden ingezet als een stukje ontspanning na bijvoorbeeld een trainingsdag. Maar ook als korte break tussen een drankje en een diner of buffet in. Soms wordt gekozen om een tafelvoetbalevent als een op zichzelf staand event in te zetten. 

 

Eventcase: Inspiratie voor festivals
Voor het muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen werd een grote installatie opgezet rondom tafelvoetbal.  In het buitentheater stonden gedurende 3 dagen overdag 6 Leonhart voetbaltafels opgesteld waar de bezoekers hun tafelvoetbal skills konden vertonen. Deels was het vrijspelen op de tafels, maar er werd ook een heus tafelvoetbaltoernooi georganiseerd met op de slotdag de finale op een podium. Het verloop van die finale werd mooi in beeld gebracht door een videocamera van boven en was te zien op een groot scherm.


Fotograaf: Peter Venema

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x