EvenementOrganiseren.nl

De mogelijkheden van een tijdelijke evenementenlocatie (deel 1)

Door Losberger De Boer
Losberger De Boer levert tijdelijke turnkey accommodaties voor evenementen en bedrijfstoepassingen op elke mogelijke locatie. Zij bouwen tijdelijk extra ruimte bijvoorbeeld voor productlanceringen, feesten & festivals, culinaire evenementen, beurzen & congressen, sportevenementen en bedrijfsevenementen. Vanuit hun expertise in de evenementenbranche signaleren zij enkele interessante ontwikkelingen.

Anders dan Anders

Event organisers denken “out of the box”, geen standaard functionele oplossingen maar iets waarmee ze de show kunnen stelen. Of het nu op het strand, op het water of op eigen terrein is; een tijdelijke accommodatie in welke unieke uitvoering dan ook, brengt de beleving voor de gasten naar het hoogste niveau.

 

Eventsharing

Ook is eventsharing bijzonder in trek. Eventsharing is het inzetten van een locatie voor meerdere evenementen, zodat opbouw- en afbouwwerkzaamheden, kosten en inrichting door meerdere organisaties kunnen worden gedeeld. Zo wordt een festivallocatie in het weekend vaak voor meerdere festivals ingezet, denk hierbij aan Buiten Westen en Milkshake Festival. Hoewel meestal de organisatoren met dit idee komen, zijn het soms ook de aanbieders van structuren die een dergelijke constructie in de markt zetten.

 

Digitalisering en visualisatie

Om van te voren een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, gebruiken enkele leveranciers van tijdelijke accommodaties Virtual Reality en/of Augmented Reality om organisatoren van evenementen een goede indruk te geven. Hierbij maken zij gebruik van film, tweedimensionale en driedimensionale beelden. De evenementorganisator krijgt zo het gevoel alsof hij echt door de accommodatie loopt en kan zien of er nog aanpassingen nodig zijn voordat de bouw van de constructie begint. Bovendien geeft visualisatie in de ontwerpfase inzicht in de werking en het effect van de locatie.


 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x