EvenementOrganiseren.nl

De mancorekening: belangrijk voor iedere evenementenorganisator

De mancorekening, een gebruikelijk begrip bij het organiseren van evenementen, maar je moet het maar net weten. De mancorekening, in het kort: een naheffing van verhuurders of cateraars waarbij gesneuveld materiaal of materiaal met schade 'in rekening gebracht worden'.

Bij het organiseren van evenementen krijg je te maken met een diversiteit aan evenementenbedrijven. Van decoratie, verhuur, catering tot AV-bedrijven, ze zetten allemaal hun materiaal in om jouw evenement tot een succes te maken. Het mooie van een evenement organiseren is de cocreatie. In het beste geval gebruik je de expertise van de diverse toeleveranciers en maken zij jouw evenement echt beter. Dat teamgevoel doet geen afbreuk aan de zakelijke relatie die er is. Daar horen ook heldere afspraken bij. De mancorekening roept om dergelijke openheid, anders kan de mancorekening voor een hele vervelende nasmaak zorgen.

Mancorekening

Meubels, tafels, maar vooral ook servies, het sneuvelt nog wel eens op een evenement. Het is daarom een absolute tip om met uw evenement- en partyverhuurder en andere eventbedrijven heldere afspraken te maken over de zogeheten mancoreking. Wat wordt wel in rekening gebracht, wat niet en ook belangrijk: hoe worden manco's in kaart gebracht, voor- en achteraf?
 

Voorbeeld: hoe gaat een evenementenverhuurder om met manco's?
Uit de voorwaarden van een evenementenverhuurder: 'Bij breuk of vermiste goederen wordt de vervangingswaarde in rekening gebracht. Indien de vermiste goederen binnen 14 dagen worden terugbezorgd, worden deze goederen tegen de berekende prijs teruggenomen. Zodra goederen later retour komen dan deze 14 dagen, worden de berekende mancobedragen gecrediteerd, onder aftrek van de gederfde huurdagen. Over manco's hoeft u geen BTW te betalen. Bij beschadiging brengen wij de reparatiekosten in rekening. Hierover wordt wel BTW berekend.'

Tips:

  • Maak afspraken met de verhuurder, zodat je niet voor verrassingen komt te staan
  • Controleer het materiaal vooraf
  • Maak foto's van eventuele gebreken voor het evenement en meld dit bij de verhuurder
  • Aanwezig zijn bij de afbouw is een enorme pré, mocht daar materiaal beschadigd worden, leg dat meteen vast en meld het

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x