EvenementOrganiseren.nl

De 3 meest voorkomende fouten, tips en checklist voor evenementenvervoer

Door VervoersProjecten Nederland
Wanneer er een evenement georganiseerd wordt is vervoer vaak niet het eerste aandachtspunt, terwijl dit toch het eerste én laatste moment van de beleving van alle gasten is! Te laat arriveren, te vroeg weg moeten of ellenlange wachttijden in een te warme bus, het levert een nare bijsmaak op.

Tip 1: denk op tijd aan een compleet vervoersplan, inclusief eventuele verkeersmaatregelen –en begeleiding! Het tijdig opstellen van een helder vervoersplan zorgt ervoor dat knelpunten op tijd in de kiem worden gesmoord en met de juiste mensen op de juiste plaatsen kan de uitvoering van een vervoersproject tot in de puntjes volgens draaiboek worden uitgevoerd. Samen reizen, samen activiteiten starten…  Creëer het “samen-gevoel”

Tip 2; informeer eens, kijk rond en bepaal dan wat de verschillende keuzen en de beste vervoersopties zijn voor uw evenement!
De gedachte dat (vrijwel) alle gasten het prettig vinden om met eigen vervoer te reizen klopt vaak niet. Uw medewerkers, gasten en andere genodigden geven vaak aan het erg prettig te vinden om zich geen zorgen te hoeven maken over vervoer en voor alles en iedereen is vervoer op maat mogelijk; van massaal vervoer per touringcar tot een exclusieve pick-up op Schiphol en vervoer per luxe wagen, alles is mogelijk.

Tip 3; investeer in kwaliteit. Het loont, altijd!
Ga voor kwaliteit! Gekwalificeerde verkeersregelaars, ervaren vervoersspecialisten, mensen met kennis van verkeer en passie voor vervoer, samen zorgen zij voor een perfect antwoord op uw vervoersvraag. U kunt uw uitdagingen rondom vervoer oplossen door één van uw medewerkers in een geel hesje te steken, echter alleen met de juiste, enthousiaste mensen op de juiste plek waarborgt u ook écht een vlekkeloos vervoer, van vertrek tot aankomst en weer vertrek.

De belangrijkste punten voor op een checklist voor evenementenvervoer:

 • Denk aan een aanmeldsysteem, houd contact met de doelgroep/gasten
 • Zorg voor een helder vervoersplan
  - Tekeningen met daarop bebording, verkeersmaatregelen –en begeleiding
  - Duidelijke uiteenzetting van benodigde materialen en personele inzet
  - Eén vaste projectmanager en tevens aanspreekpunt
  - Zorg voor één coördinator op het project
 • Inzet van gekwalificeerde vervoerspartners
 • Denk aan een vervoersticket/voucher voor gasten
 • Duidelijkheid is belangrijk! Schuif zo min mogelijk met tijden, opstaplocaties e.d.
 • Denk aan overige verkeersmaatregelen

  Nieuwe ontwikkelingen/trends/producten:
 • Maatwerk is key! Alles is mogelijk, zelfs tot aan begeleiding langs de douane op Schiphol en exclusieve pick-ups op luchthavens
 • De event-organisator wil zich volledig richten op het evenement zelf. Laat de vervoerspartner u daarom dan ook volledig ontzorgen wat betreft het vervoersvraagstuk
 • Alles in stijl! Vervoer is meer dan een busritje, laat uw gasten onderweg genieten van een lunch, terwijl de bus gestyled is in uw thema, tot de muziek en beeld aan toe

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x