EvenementOrganiseren.nl

Bijzondere industriële eventlocaties en unieke evenementenlocaties

Voor organisatoren van evenementen zijn twee van de meeste gebruikte zoektermen unieke evenementenlocatie en bijzondere eventlocatie. In die zoektocht groeit al een aantal jaren de vraag naar industriële locaties. Dit zijn locaties met een rijke historie, meer dan een lege hal voor een evenement, maar veel al rauwe locaties met een eigen storytelling. Dus op zoek naar jouw unieke evenementenlocatie? Wat dacht je bijvoorbeeld van een trein?

Best een interessante vraag: waarom zjn we op zoek naar een unieke evenementenlocatie? Het antwoord op die vraag is vrij simpel: bij live communicatie of marketing events is de context veelal een bijzondere experience, een wow-gevoel, een uniek moment. Wie daarbij kiest voor een bijzondere eventlocatie staat al op een 1-0-voorsprong qua beleving. 

Dat in die zoektocht de industriele evenementenlocatie al jaren enorm populair is, is best wel logisch: iedere industriele evenementenlocatie is bijna per definitie ook een historische locatie, want deze voormalige fabrieken, loodsen of bijvoorbeeld treinen hebben een prachtig historich verhaal. Tel daarbij op dat je in deze unieke eventlocatie echt uit je dagelijks werkplek wordt gehaald en zie hier het succes van de bijzondere industriele eventlocaties. 

Een overzicht van een aantal unieke evenementenlocaties, geselecteerd door EvenementOrganiseren.nl:

Train Events

Kenmerken: Dé bijzondere event locatie. De enige eventlocatie waar je niet naartoe hoeft, maar die naar jou toe komt! Een rijdende eventlocatie. Tot 300 gasten, op maat en een duurzame keus. Dat noemen wij een First Class Experience. Laat je door ons inspireren.
Locatie: de rijdende trein van Train Events kan als evenementenlocatie op vrijwel ieder station in de Benelux komen.
Capaciteit: 8 rijtuigen tot 300 gasten

klik hier voor meer informatie

Fokker Terminal

bijzondere evenementenlocatie
Kenmerken: Gevestigd in de voormalige school van Luchtvaarttechniek in Den Haag. Van productpresentaties en bedrijfsfeesten tot beurzen en modeshows. Ook voor congressen en seminars is de Fokker Terminal zeer geschikt. 
Locatie: Den Haag 
Capaciteit: 100 tot 1000 personen 

klik hier voor meer informatie

Hangaar2


Kenmerken: 
De locatie, het voormalig militair vliegveld Valkendburg in Katwijk,  met industriële look en feel, is zeer geschikt voor zakelijke evenementen zoals congressen, beurzen en productpresentaties.
Locatie: Katwijk 
Capaciteit: tot 2500 personen


klik hier voor meer informatie

TOBACCO Theater

bijzondere evenementenlocatie
Kenmerken: Een voormalige tabaksveiling omgetoverd tot een moderne, industriële theater- en eventlocatie, met veel gevoel voor detail en multifunctionaliteit.  Industrieel, fris, stoer. De liefde voor detail en historie spat van de muren af.
Locatie: Amsterdam 
Capaciteit: 9 zalen, tot 600 personen, tot 500 personen catering


klik hier voor meer informatie

De Rijtuigenloods

Bijzondere evenementenlocatie

Kenmerken: De Rijtuigenloods biedt met de combinatie van een historisch, industrieel karakter en een trendy interieur een unieke locatie voor een congres, beurs of bedrijfsfeest.
Locatie: Amersfoort
Capaciteit: Met de verschillende indelingsmogelijkheden hebben zij een capaciteit tot 2000 personen

klik hier voor meer informatie


DeFabrique


Kenmerken: De honderd jaar oude mengvoederfabriek waarin DeFabrique is gevestigd, is in de afgelopen jaren volledig getransformeerd tot één van de meest toonaangevende evenementenlocaties in Nederland. 
Locatie: Utrecht
Capaciteit: 50 tot 3500 bezoekers op meer dan 10.000 m² in 21 loodsen, silo's en hallen



Van Nelle Fabriek Events

bijzondere evenementenlocatie

Kenmerken: De Van Nelle Fabriek, bewonderenswaardig bouwwerk in beton, staal en glas. Bedacht voor ondernemerschap, ontworpen om te innoveren. Eventlocatie, kantorencomplex én museum. Maar vooral: inspirerende ontmoetingsplek. Bereikbaar, centraal gelegen, direct aan de snelweg, parkeergelegenheid op eigen terrein, Unesco werelderfgoed. 
Locatie: Rotterdam 
Capaciteit: 16 tot 7000 personen 



SugarCity Events 

bijzondere evenementenlocatie
Kenmerken: Van voormalige suikerfabriek naar dé evenementenlocatie van nu. SugarCity Events is de afgelopen jaren ontwikkelt van voormalig suikerfabriek tot dé evenementenlocatie van nu. De locatie is uniek door zijn industriële decor, dat behouden is gebleven sinds zijn oorsprong.
Locatie: Amsterdam
Capaciteit:  Met de kenmerkende hoogte en imposante atriums biedt SugarCity Events mogelijkheden van 2 tot 10.000 gasten.

Taets Art & Event Park 

Kenmerken: 
Een industriële en monumentale evenementenlocatie aan het Amsterdam Noordzeekanaal, een combinatie tussen de stoere gebouwen en de natuur van zowel bos als het water, zorgt ervoor dat gasten het idee hebben op een bijzondere plek te zijn. En dat is zo. 
Locatie: Zaandam
Capaciteit: 20.000 m² 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x