EvenementOrganiseren.nl

Barbecue op jouw zomerse event? Dit moet je weten!

Door Grill`nSmoke BBQ Catering
Is het jou ook al opgevallen: de barbecue is hipper dan ooit te voren. In de achtertuin worden inmiddels de mooiste gerechten van de bbq geserveerd. Ook op evenementen, zeker die vlak voor de zomer, is de barbecue vaste prik. Maar dan is het wel even een totaal andere tak van sport. De experts van Grill'nSmoke Exclusieve Outdoor Catering delen hun tips.

EvenementOrganiseren.nl ging met Grill'nSmoke Exclusieve Outdoor Catering op pad. We delen de gouden lessen van barbecue op een evenement graag met jullie:

1. Kwaliteit!

Vlees begint bij de slager, geen kiloknallers! Met water ingespoten, belachelijk gezouten...als je voor vlees gaat op een barbecue, ga dan voor kwaliteit. Barbecue je op kolen, zorg dan voor droge marinade.

2. Trend? Worst!

Smokers, geduld, grote stukken vlees, hou het simpel. En qua trends: worsten! Die kun je gelijkmatig grillen zonder bot en je kunt er van alles in stoppen.

3. Rij ok, maar hou ze kort en vertel je verhaal

Rij, rij, rij? Kans, kans, kans. We doen aan live cooking en vertellen alles over de gerechten. Die interactie met de koks is echt geen straf, maar hou de rijen wel zo kort mogelijk. 

4. Vegan bbq?

En als er dan toch nog een trend benoemd moet worden: vegan catering. En ja dat kan ook van een barbecue. Mooi voorbeeld: fooled pork paprika...(deze tip werd gedeeld toen Grill'nSmoke ook de winterbarbecue onder de aandacht)

Eerder deelde Grill'nSmoke BBQ Catering al deze tips:

1. Signature Sausage:
Worst is uitermate geschikt om verschillende smaken te combineren, neem onze Signature Sausage waarin wij varkensvlees, cheddar, bacon en jalapeno combineren.

2. Saus Raus!
Jammer voor Calvé maar de consument begint door te krijgen dat goed vlees/vis veel belangrijker is dan de boel te maskeren met vette sausen. Tuurlijk kan je met een klein beetje saus de smaak verhogen maar maak het dan zelf en gebruik niet te veel!

3. Liever 1 of 2 mooie stukken…
zoals Picanha of Tomahawk, dan een schaal vol bedenkelijke hapklare brokken. Marineer je vlees of vis zelf en gebruik daarvoor een droge rub op basis van (olijf)olie en verse kruiden. Supermarken en prijzenslagers gebruiken vaak kant en klare marinade die ze op het vlees kwasten. Er gaat een wereld voor je open als je deze zelf maakt!

4. Aandacht voor groente/fruit/kruiden
Tot nu toe een ondergeschoven kindje maar gelukkig heeft het haar weg naar de BBQ weer gevonden. Waar voorheen een emmer fabrieks-huzarensalade op tafel stond, zien we nu gegrilde groente/fruit en mooie salades. Zelfs in onze drankjes vinden we komkommer en rozemarijn terug.

5. Vegetarisch & Vegan:
Inmiddels prominent aanwezig op elke BBQ. Neem bijvoorbeeld onze “Fooled Pork” Paprika, gevuld met de Aziatische Jackfruit. Qua structuur lijkt deze sprekend op “Pulled Pork”!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x