EvenementOrganiseren.nl

Altijd cool: innovaties voor jouw evenement

Er is een organisatie in Nederland, Innofest, dat een programma heeft ontwikkeld om innovaties die zowel qua purpose en duurzaamheid scoren als qua profit. Die innovaties komen tot leven op evenementen en festivals. Dus wil je jouw event ook die impact geven en iets anders tonen dan de rest? Kijk dan maar eens mee naar de innovaties die op de Bedrijvingsfestivals in Utrecht en Zwolle tot leven komen.

Dit zijn de start-ups en organisaties die tijdens het Bevrijdingsfestival Zwolle hun innovaties testen:

Wattage - Energieproducerende bouwhekken op festivals

Wattage maakt de opwek van duurzame energie mogelijk door oppervlakken multifunctioneel te gebruiken. Tijdens het festival plaatsen ze dunne film zonnepanelen op bouwhekken om te kijken hoeveel energie ze hiermee kunnen opwekken en of de panelen het festival overleven.

Shelduck – 3D-geprinte meubels van reststromen

De ondernemers van Shelduck hebben een 3D-printtechnologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om reststromen op cellulosebasis te printen op meubelformaat. Deze technologie zetten ze in in de vorm van een dienst zodat iedereen op een laagdrempelige manier zijn eigen meubilair kan maken. Shelduck test in Zwolle of bio-circulair meubilair geschikt is voor de evenementenbranche.

Lees hieronder meer over de startups die op het Bevrijdingsfestival Utrecht hun innovaties testen:

Respyre - mospanelen die lucht- en geluidsvervuiling in de stad tegengaan 

Met betonpanelen die de groei van mos op het oppervlak toelaten heeft Respyre een oplossing gevonden om stedelijke problemen zoals lucht- en geluidsvervuiling aan te pakken. Respyre wil graag weten wat bezoekers van het product vinden, vooral als het gaat om temperatuur en geluidscomfort. 

Beton-Lab - beton met 76% minder CO2-uitstoot

De productie van cement zorgt voor ongeveer 8% van alle CO2-uitstoot wereldwijd; daarmee is de industrie een van de grootste vervuilers. Daarom ontwikkelde Beton-Lab cementvrije 3D wandtegels, die zorgen voor 76% minder CO2-uitstoot dan gewoon beton. Op het Bevrijdingsfestival Utrecht test Beton-Lab de tegels op op belasting, samenstelling, slijtage en toepassing. 

Solar Sedum - zonnepanelen die je zelf in elkaar zet

Om het voor meer mensen aantrekkelijker te maken om zonnepanelen aan te schaffen, plaatst Solar Sedum groendaken in combinatie met zonnepanelen. Op het festival kunnen bezoekers testen hoe makkelijk het is om dit pakket zelf in elkaar te zetten.

Pure Carbon Blue - een nieuwe techniek die overtollig CO2 uit water recyclet

Pure Carbon Blue heeft een techniek ontwikkeld om overtollig CO2 uit water te halen en om te zetten in groene CO2. Op het festival gaan de ondernemers met bezoekers in gesprek over twee thema’s die belangrijk voor hen zijn: CO2 in voeding en oceaanverzuring.

Watermeln - een mobiele stroomvoorziening zonder enige uitstoot

Watermeln ontwikkelde een waterstofaggegaat dat dezelfde krachtige prestaties als een dieselaggregaat levert tegelijkertijd volledig duurzaam is. Op het festival testen ze of potentiële klanten hun unit ook een betrouwbare en veilige vervanging vinden.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x