EvenementOrganiseren.nl

6 stappen om een live event om te zetten in een digital event

Niets zo sterk als een goed evenement, effectieve live communicatie en zodra het kan, moet dat ook weer de standaard worden, maar voor nu? Als er echt gecommuniceerd moet worden en de live variant niet kan of mag. Dan is er nog wel wat mogelijk.

Een online of digital variant? De gevolgen van het verbod op evenementen zijn desastreus, maar er zijn nog wat opties, bijvoorbeeld online. 

De realiteit is keihard: geen evenementen met meer dan 100 bezoekers. Daarbij hebben veel merken en bedrijven intern nog scherpere regelgeving en worden bijeenkomsten vermeden. Een oplossing is online of digitaal 'ontmoeten' en communiceren. Een vak apart! Maar het kan een prima alternatief zijn.

"Digitale events zijn een geweldig alternatief voor live events. Het bespaart een hoop geld en tijd en ze hebben een minimale ecologische voetafdruk. Dankzij de nieuwste technieken zijn we in staat om jouw publiek achter hun laptop en telefoon volledige te betrekken bij jouw event."  - Niels Janssen - Oprichter FX Agency
 

Waarom een digitaal interactief event?

  • Te organiseren op elke wenselijke locatie (ook op kantoor) 
  • Mogelijkheid tot verschillende manieren van participatie & interactie van het publiek 
  • Het delen van content gaat eenvoudig via een livestream
  • Sprekers kunnen gewoon presenteren, in de studio of vanaf een andere plek
  • Op korte termijn te realiseren

In sommige gevallen kan een digitaal (of gestreamd) event de perfecte tussenoplossing zijn! Wat bedoelen we precies met een digitaal event? Een digitaal event is een evenement dat is opgenomen op een locatie, en vervolgens online verspreid en bekeken wordt via een online uitzendplatform.FX Agency deelt haar kennis over digital events en welke 6 stappen je moet zetten om tot een effectieve vervanging en omzetting van jouw live event te komen.


 

Lees ook: 


Online een evenement organiseren? Bekijk het aanbod

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x