EvenementOrganiseren.nl

4 redenen waarom jij met je bedrijfsevent in de Achterhoek moet zijn

Door Markant Outdoorcentrum
Het wordt wel eens de Ardennen van Nederland genoemd: de Achterhoek. Natuur, dorpjes, de Superboeren, weilanden, koeien, bossen, maar aan de rand bijvoorbeeld ook Montferland en waterpartijen. De specialist op het gebied van evenementen, bedrijfsuitjes, teambuilding en andere events is Markant Outdoorcentrum bij Doetinchem. Zij delen 4 redenen waarom je met jouw bedrijfsevenement naar de Achterhoek moet:


1. Gespecialiseerd in programma’s voor een gemêleerde groep medewerkers
In de Achterhoek is het mooi wonen. Toch is de regio, mede door het gebrek aan hogescholen, één van de grootste krimpregio’s onder jongeren in Nederland.  Automatisch heeft dit zijn weerslag op bedrijven waardoor er een gemêleerde samenstelling ontstaat onder medewerkers. Een verdeling waarbij 15% van de medewerkers jonger is dan 30 jaar is hierbij geen uitzondering. Eventbedrijven in de Achterhoek zijn dus vanuit de markt gestuurd om programma’s aan te bieden die passend zijn voor alle leeftijden. Dus ook bij sportieve programma’s is nagedacht hoe zowel jong oud hier aan kan deelnemen zonder dat het ten koste gaat van de beleving van een activiteit. Hoe vindt de samenwerking plaats? Welke rol krijgt ieder teamlid? Hoe actief is deze rol? Dit zijn vragen die hier van belang zijn. Heb je een bedrijf met een gemêleerde groep medewerkers, Achterhoekse eventbedrijven weten hiel wel raad mee!  

2. Bijzondere entourage
In de Achterhoek is ruimte, groen en natuur hierdoor is de regio hét ideale decor voor inspiratievolle locaties om een bedrijfsfestival, congres of sportief bedrijfsevent te organiseren. Markant Outdoorcentrum heeft een terrein van 12 hectare groot met een oude boomgaard, evenemententerrein, activiteitenterrein én recreatieplas. Dit gelegen tegen de rug van het rustieke Bergher bos en aangrenzend aan een uitgestrekt recreatiegebied. Prachterhoek ten top!
 

3. Dichtbij maar toch bijzonder!
Van Amsterdam naar de Achterhoek klinkt als drie uur, van de Achterhoek naar Amsterdam klinkt als anderhalf uur. Een voorbeeld zoals je het in de praktijk vaak terugziet. Binnen een uur en 20 minuten ben je van Amsterdam in Doetinchem, het “hart” van de Achterhoek. Toch doet de Achterhoek bij veel mensen denken aan een ver (vakantie)oord. Hoe mooi is deze mindset in combinatie met het feit dat Achterhoekse locaties binnen handbereik liggen. Een bedrijfsfestival of teambuildingsweekend in de Achterhoek klinkt wellicht wel net zo bijzonder als een bedrijfsuitje in de Ardennen!      


4. Achterhoekse mentaliteit
Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Een uitspraak die ook zeker in de achterhoek geldt. Achterhoekse bedrijven maken waar wat ze beloven en doen daar, als het even kan, nog een schepje bovenop. Vaak leidt dit ook tot duurzame samenwerkingen waarbij bedrijven jaarlijks of om de zoveel jaar weer hun weg naar de Achterhoek weten te vinden voor een bedrijfsevent. 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x