EvenementOrganiseren.nl

4 eenvoudige video toepassingen voor ieder evenement

Eigenlijk is voor ieder evenement wel een oplossing met video denkbaar, maar wanneer zet een organisator van een evenement nou welke toepassing in. Een compilatievideo is inmiddels bijna standaard, maar er is veel meer.

Video uitnodigingskaart
Aanbieder: Pixiocard (zie foto) / Vimezz

Wat is het?
Een uitnodigingskaart, maar dan met een (gepersonaliseerde) videoboodschap in de kaart. De attentiewaarde van een poststuk, het wow-effect van een video.

Wat kunt u er mee?
Door middel van de persoonlijk te maken videoboodschap in de kaart kunt u uw gast verrassen, overrompelen en op zijn minst verbazen. Wat leidt tot hoge aanmeldingspercentages.

Voor, na of tijdens een event?
Bij uitstek een product om in het uitnodigingstraject te gebruiken.

Voor- en nadelen?

  • Voordeel is absoluut de verrassingsfactor
  • Hoge positieve respons.
  • Nadeel is de extra kostenpost tov bijvoorbeeld een mailuitnodiging

Eindbeoordeling:
Exclusief en verrassend product. Gebruik het dan ook op die manier. Dus alleen bij hele speciale uitnodigingen of doelgroepen.


Videonieuwsbrief
 

Wat is het?
De videonieuwsbrief is een slimme variant op de good old nieuwsbrief. Dit is dé manier om uw (potentiele) gasten op de hoogte te brengen van al het nieuws over uw evenement, de sprekers, de catering, de locatie, etc etc. U maakt eigenlijk uw eigen eventjournaal.

Wat kunt u er mee?
De videonieuwsbrief geeft de mogelijkheid tot communiceren via bewegend beeld, waardoor niet alleen sprekers en locatie tot leven komen, maar er ook heel goed een ‘gevoel’ weergegeven kan worden van het event zelf. In de vorm van een videonieuwsbrief kunt u op een snelle en ‘levendige manier’ uw informatie/content delen met uw doelgroep.

Voor, na of tijdens een event?
De videonieuwsbrief leent zich perfect voor een voortraject waarbij het evenement al tot leven komt, maar ook de invulling in het natraject met samenvattingen, interviews, polls etc behoeft ook geen uitleg. Tijdens het event kan het een prachtige aanvulling zijn op de meestal ietwat 2 dimensionale content in uw eventapp. Waarom niet per uur een video update in de app?

Voor- en nadelen?
Een absoluut voordeel van de videonieuwsbrief van Hulskamp, zoals onze collega's van EventBranche.nl hem ook gebruikt in de vorm van EventBranche Impact, is de virtuele studio. Daarin kunnen complete custom made decors gemaakt worden, zodat er gepresenteerd kan worden in uw eigen studio. Nadeel het behoeft de nodige tijd en voorbereiding om het goed te doen.

Eindbeoordeling:
Doen. Een prima manier om in het voortraject mee te nemen naar uw event toe. Binding op een laagdrempelige manier met uw doelgroep én een ‘leuke’ en effectieve manier van communiceren.  


Eventvlogger
Aanbieder: SLUIK.

Wat is het?
De vlogger. Hele generaties zijn inmiddels verslingerd aan deze manier van videomaken. Waarom die populariteit niet koppelen aan uw event: een vlogger die een camera zelf bedient, verslag doet en eventueel nog met derden spreekt.

Wat kunt u er mee?
Een vlogger op uw event om verslag te doen op eigentijdse wijze en die video’s semi-live te verspreiden. Het zorgt voor veel bekijks, is heel laagdrempelig en geeft een eigentijdse jus na afloop over uw event.

Voor, na of tijdens?
Natuurlijk zijn er toepassingen denkbaar in voor- of natraject, maar de vlogger leent zich vooral als verslaggever op het event.

Voor- en nadelen?
De regie loslaten en overlaten aan de vlogger is in onze ogen een voor- en nadeel ineen. Het levert eigentijdse en authentieke content op, maar het is ook volledig onvoorspelbaar en wellicht niet in uw corporate communicatie strategie. Durf is dus nodig.

Eindbeoordeling:
Heerlijke baanbrekende manier van verslaglegging, die volledig past bij hoe de media de afgelopen jaren veranderd zijn. Doen dus.


360 graden camera
Aanbieder: Ricoh (Theta S) / Samsung Gear / etc

Wat is het?
Nog geen 360 graden camera? Het is toch echt de tool van dit moment. Zeker ook voor evenementen, waar video’s een goed overzicht geven van het event en direct geupload kunnen worden naar Youtube of Facebook. De camera neemt zo klein als hij is in 360 graden op.

Wat kunt u ermee?
Dit is er wel echt eentje in de categorie: leuke tool, leuke content, maar ook niet meer dan dat. Het geeft u de kans om in no time een indrukwekkend filmpje van uw even indrukwekkende event in 360 graden online te zetten en te verspreiden via social media. Of wat te denken van een 360 graden camera onder een drone.

Voor, tijdens of na uw event?
De 360 camera’s zijn prima in te zetten tijdens het evenement. Wellicht durft u het aan om uw gasten te voorzien van een dergelijke camera zodat er veel videocontent live geproduceerd kan worden. Ook aardig om te verspreiden in het natraject

Voor- en nadelen?

  • Voordeel is het gebruiksgemak en de eenvoud om tot bijzondere content te komen.
  • Ook de aanschafprijs van dergelijke camera’s is laag.
  • Nadeel zijn de beperkte mogelijkheden voor eventprofs.

Eindbeoordeling?
De 360 graden camera zorgt voor bijzondere content, maar het is ook niet meer dan dat. Voordeel is dus een WOW-effect, nadeel is dat het niet heel veel meer toevoegt dan bijzondere beelden. Leuk voor een borrel of netwerkevenement.
 


  • Meer weten over het streamen van uw evenement, live online?

>> 10 redenen om je event te live-streamen
>> 10 tips voor een hybride evenement


 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x