EvenementOrganiseren.nl

3 tools die jouw event kunnen versterken

Het is best een beetje eng, maar er is inmiddels zo veel beschikbaar: tools, apps en innovaties die jouw evenement en de beleving van jouw gast kunnen versterken. Een overzicht van 3 technieken die echt kunnen bijdragen aan een grotere meerwaarde.

Augmented Reality wint de strijd

AR, AI, VR, robots, kom op joh. We kijken nog altijd onze ogen uit bij de correct toegepaste technologische mogelijkheden op evenementen. Maar de slag is nog lang niet geslagen, terwijl het de beleving enorm kan versterken.

Dit wordt het jaar van VR, AR, Ai, Robots etc…maar we proberen het nog 1 keer en met een reden. 2021 wordt de doorbraak van Augmented Reality. Waarom? Dit is de toepassing die in alles het live moment versterkt, niet verstoord en er zelfs nieuwe dimensies aangeeft. Het toonaangevende Analytics Insight legt uit waarom: AR (en VR zijn ideaal om trainingen en educatie te versterken en de impact te vergroten. AR biedt ongekende mogelijkheden voor indoor-navigatie. De mixed reality die AR biedt is in duizenden varianten in te zetten om de beleving te vergroten. 

Gezichtsherkenning: snelle en vriendelijke check-in 

Ook hier een toepassing die al wat langer bestaat, maar dit jaar gemeengoed gaat worden. RAI Amsterdam gebruikte gezichtsherkenning bij de Horecava van dit jaar: ‘Voor de bezoeker verloopt de binnenkomst zo een stuk relaxter. Die heeft geen aanmeldgegevens, papier, e-tickets, QR-codes, etc. meer nodig. Hij hoeft alleen zijn gezicht te laten zien, waarna hij zijn persoonlijke badge krijgt en kan doorlopen. De interactie met de hostesses is persoonlijker; zij zijn niet bezig met het controleren van aanmeldingen of het printen van badges, maar heten vooral de gasten welkom en maken hen wegwijs. Dit leidt tot een vriendelijker en persoonlijker ontvangst.’ 

Geofencing: communicatie op de centimeter 

Eventbrite voorspelde deze trend al in het afgelopen jaar, maar het lijkt nu van een sporadische inzet, naar een bruikbare en efficiënte tool te zijn doorgegroeid. Vooral geïntegreerd in jouw evenementenapp kan geofencing zeer interessant zijn. 

‘Geofencing is het digitaal afbakenen van gebieden, waardoor je online een plek creëert waarbinnen je gericht onderzoek kan doen naar je bezoekers en klanten. Zo’n ‘hek’ kan zo groot zijn als een land of een stad, maar ook zo klein als een winkel of vertrekhal. Het is op die manier mogelijk om bezoekers die op je evenement komen online te volgen, een push te sturen en later te retargetten.’ 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x