EvenementOrganiseren.nl

3 tips om in een online meeting vermoeidheid te voorkomen

We merken het allemaal: online events en meetings zijn slopend. Zeker als je er meerdere of lange sessies op een dag hebt, dan ligt vermoeidheid op de loer. In het Engels is Zoom Fatigue (Zoom-vermoeidheid) al zelfs een woord dat veel gebruikt wordt. Meetology geeft een paar tips om heel eenvoudig iets van die vermoeidheid weg te nemen.

Jonathan Bradshaw is van Meetology, waar hij wetenschap aan persoonlijke interactie koppelt. Dit keer komt de wetenschap van twee professoren. Het leidt tot 3 tips. 'Maar eerst moeten we concluderen dat meetings en events online gewoon zwaarder en uitputtender is.' 

De tips van Meetology:

1. Zet je camera uit
Kan dat wel? Ja dat kan. Je moet het soms zelfs even doen. Het is niet optimaal, maar voorkomt de vermoeidheid.

2. Chit-Chat
Praat gewoon even over wat andere dingen en zaken dan het onderwerp van de call zelf. Het zorgt voor ontspanning bij alle deelnemers.

3. Kies voor een andere 'view'
De professoren geven aan dat de frontale view zeer intens kan zijn, dus is het raadzaam om de camerapositie iets aan te passen, zodat jouw gezicht niet letterlijk in your face is.

 

  • Extra tip:

De stille Zoom-call

Tot slot nog een interessante, op wetenschap gebaseerde tip voor online meetings: de stille Zoom-call. Gewoon inloggen met z'n allen, maar dan zonder geluid, zonder audio. Het gevoel dat je in een sociale ruimte bent, onder de mensen, zorgt voor betere prestaties. Gewoon door onder de mensen te zijn...Jonathan liet zich inspireren door een artikel in The Guardian.


 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x