EvenementOrganiseren.nl

3 artikelen over de toekomst van de evenementenbranche

Op EventBranche.nl wordt alle actuele informatie rondom het coronavirus en evenementen gedeeld. Wij zetten een aantal aantal interessante artikelen op een rij: 

- In het artiktel: September do or die voor de eventbranche delen we onze visie op het belang van de komende weken voor de evenementenbranche. Waarom het voor de eventbranche do or die is? Na 4 maanden zonder omzet en anderhalve maand 'vakantie' worden de voorspellingen uit onze eigen EventBranche Crisis Monitor van april, mei en juni, faillissementengolf vanaf september, oktober, keiharde werkelijkheid. Dat werd onlangs nog maar eens bevestigd door de peiling van het Eventplatform: helft eventprofessionals vanaf oktober zonder werk.
 

Hoe werkt corona steunpakket 3: noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW)
steunpakket 3 in deze corona-crisis voor onder meer de zwaar getroffen eventbranche is openbaar gemaakt. In dat pakket ook weer een noodmaatregel overbrugging voor werkbehouwd (NOW). In die maatregel zijn wel wat aanpassingen en moet iedere werkgever rekening houden met een korte 'voorfinanciering' van de lonen in oktober en november.
 

Onderzoek: ‘Buiten event kan veilig georganiseerd worden, grote binnen events niet in lijst superspreads’  Festivalorganisator Mojo liet een wetenschappelijk onderzoek doen naar de verspreiding van het Corona-virus en de betekenis daarvan voor organisatoren van zowel binnen als buiten evenementen.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x