EvenementOrganiseren.nl

15 tips om jouw eventgast op locatie nog meer service te bieden

De evenementenlocatie is van onschatbare waarde voor het slagen van uw evenement. Immers, die locatie wordt voor een dag of meerdere dagen het 'huis' van uw bedrijf of merk. Nu zijn er veel ontwikkelingen en trends die invloed hebben op events, congressen en beurzen en direct of indirect ook op uw evenementenlocatie. 15 tips die voor uw gast een genot zijn...
 • Bye bye standaardstoel
  Standaard is niet meer de standaard, dus durf te investeren en te innoveren. Sta-meubels, tafel met usb en oplaadpunten een diversiteit aan huismeubilair passend bij de tijd.

 • Ruimtedesign ingericht op de klantreis
  Ruimtedesign is niet meer of minder dan de gast een zo logisch mogelijke klantreis op uw evenement laten maken. Verras de gast, maar maakt het hem of haar ook zo prettig mogelijk.
   
 • Beleving ook in de tussenruimtes
  De meest gemaakte fout in de gemiddelde evenementenlocatie: de ruimtes waar het gebeurt zijn prachtig gestyled en ingericht, maar de tussenruimtes zijn kruip door sluip door. Ga voor de totaalbeleving in uw locatie.
   
 • Servicepakket van een evenementenlocatie
  Hoe een locatie flexibel kan zijn? Nou stenen zelf buiten niet, maar een breed en divers servicepakket zorgt er wel voor dat de vraag van uw opdrachtgever bij één 'loket' kan worden ingevuld. 
   
 • Creeer een kloppend hart in de evenementenlocatie
  Onderschat het niet hoe prettig het voor uw gast is dat het evenement in uw evenementenlocatie een centraal plein heeft, een hart. Daar waar ontmoet kan worden, in rust, in een vertrouwde omgeving.
  Afbeeldingsresultaat voor meeting area
   
 • Crowdshaping
  Of het nou gaat om muzieksystemen die reageren op de social media voorkeuren van een ingechekte gast, of signing die aangeeft in welke zaal een spreker hot is…het kan! Met een mooie term heet het crowdshaping, de uitleg is simpeler: met live data uw event en concept aanpassen aan de wensen van uw gasten. 
   
 • Thuis gevoel
  De gemiddelde gast op een evenement wil eigenlijk ook een plek wil om thuis te komen, waar hij of zij even kan werken, bijkomen of een hapje eten. 
  Afbeeldingsresultaat voor livingroom
   
 • Ontspanning en rust
  De grotere bedrijven van Nederland zijn meer en meer bezig met mindfullness, zen, yoga, dus de locatie die ook ruimte heeft voor onthaasten kon wel eens spekkoper worden.
   
 • Toegevoegde waarde tools
  Of het nou gaat om 360 projectie, iBeacons, een locatie-app of faciliteiten om te kunnen streamen, de locaties die kunnen faciliteren in technologische tools en daarbij de toegevoegde waarde uit kunnen leggen aan de opdrachtgever, of met tools data verzamelen tijdens het event...tools met toegevoegde waarde hebben de toekomst, ook in evenementenlocaties.
  Afbeeldingsresultaat voor ibeacon
   
 • Durf een festival te faciliteren
  De grenzen doorbreken. De grenzen van het zakelijke en het weekendgevoel. Laat ze in elkaar overlopen. Foodtrucks in de locatie, hangplekken, een programma waarbinnen de gast zelf zijn of haar programma kiest, ontspanning, binnen en buiten, etc
   
 • Basics
  Hoho, voordat we doorslaan in allerlei noviteiten en andere toevoegingen, verreweg de meeste opdrachtgevers zijn redelijk conservatief en willen gewoon dat alles perfect is. Parkeerplekken, OV, toiletten, geluid, de basics! Te veel locaties zien basics als dat wat er ooit was toen de locatie vorm kreeg, maar hou het up to date: Basics 2.0, 3.0, 4.0, 5.0…
   
 • WoW-effect in lagen
  Een locatie binnenkomen, overrompeld worden door die eerste indruk is goud. Maar wat zou het nog veel mooier zijn dat een locatie ‘om de hoek’ weer verrast. En nog een keer. En nog een keer. WOW in lagen, zoals Fraai Decor en Eventstyling dat zo mooi omschrijft in hun Tips voor eventdecoratie en eventstyling.
 • Online bookingtools
  Ja en nee. Een evenement organiseren in een locatie blijft een ‘contactsport’, maar onderschat niet hoe de zoektocht naar een passende locatie online gebeurt. Een mooi voorbeeld is Venuesuite.
   
 • Innovaties aanbieden
  Dat hoeft echt niet altijd in de tech-hoek te zitten. Maar duurzaam water, of lokale biologische catering, een ontspanningsruimte, maar natuurlijk ook dat bizar mooie presentatiescherm, LED, geur, de hybride studio, durf te innoveren. Steeds weer.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x