EvenementOrganiseren.nl

15 innovaties voor uw volgende evenement

Tegenwoordig wil iedere opdrachtgever een ‘ander’ evenement. Het moet vernieuwend zijn, innovatief en vooral anders dan de concurrent. Maar naast een gedegen plan van aanpak, een creatief concept en een pakkende invulling kunt u met het gebruik van de juiste apps, gadgets of tools al veel impact realiseren. EvenementOrganiseren.nl zet de beste innovaties voor uw volgende evenement op een rij:

1. Moodies Emoticons Analytics:
De Moodies Emotions Analytics App van Beyond Verbal vertaalt stemgeluid van bezoekers op uw evenement naar emotie. Een unieke manier van real live enquêteren waarbij u meteen weet of uw bezoeker wel écht zo (on)tevreden is.
 
2. Andbadge.it:
Dit is een simpele webtool om snel en eenvoudig badges voor een evenement, congres of meeting te maken en te koppelen aan uw excel-deelnamelijst.

3. Seats.io:
Seats.io is een handige tool waarmee u als organisator uw gast een stoel kan laten reserveren. Die techniek wordt al langer gebruikt door luchtvaartmaatschappijen en theaters en is dus nu ook als organisator van een evenement of congres toegankelijk.

4. Video in Print:
Video in Print is een fysieke papieren uitnodiging maar dan met een videoboodschap. Zo maak je een uitnodiging écht persoonlijk en uniek.

5. Mirror me booth:
Deze interactieve fotospiegel is een effectieve manier om eventherinneringen en belevingen vast te leggen en tegelijkertijd te branden. Uniek en weer eens wat anders dan de alledaagse fotohokjes.

6. In ear vertaalgadget van Waverly Labs
Deze smartgadget, zo klein als een gehoorapparaat, dient als vertaler tussen twee gebruikers die niet dezelfde taal spreken. Met de bijbehorende applicatie kan er ook geswitcht worden tussen verschillende talen en gebruikt worden voor het draadloos streamen van muziek.

7. The Seek app:
The Seek app is eigenlijk een soort Pokémon Go, alleen dan voor evenementen. Met de app kun je de engagement met je doelgroep/bezoekers versterken door het plaatsen van virtuele 'schatkisten' met aanbiedingen, producten, credits of content.

8. Optoma Projection Mapping:
Optoma is een do-it-youself-app waarmee je snel en betaalbaar projectie-mapping voor events kan maken. In een paar simpele stappen zorgt de app ervoor dat je foto’s en video’s gemakkelijk op meerdere vlakken of driedimensionale objecten kunt projecteren.

9. Zcan:
Deze gadget, in de vorm van een computermuis, is een vertaalgadget, scanner en opslagdevice in één. Beweeg de muis over teksten, tabellen of foto’s en dit verschijnt meteen, vertaalt en wel, op je iPad, tablet of laptop. Deze content kan meteen worden bewerkt in één van de Office-programma's.

10. Mevo:
Mevo van Livestream is een betaalbare oplossing voor multi camera videoproducties. De 4K lens, met een blikveld van zo'n 150 graden, werkt in combinatie met de bijbehorende iOS-app. De 9 ingebouwde high-definition camera's zorgen ervoor dat je tijdens het livestreamen een keuze kunt maken tussen een algeheel shot, close-ups en pinch-to-zoom opnames.

11. Bullseye smart-badge van Proxfinity:
Met deze smart-badge kun je netwerken op basis van data. Afhankelijk van jouw vooraf ingestelde interesses, en de personen die je wilt ontmoeten, verschijnen je initialen op badges van andere bezoekers. Zo weet je precies naar wie je op zoek bent en met wie jij de beste match hebt.

12. Coosto:
Met Coosto kunnen risico’s op evenementen worden beperkt door social monitoring. Door het analyseren van social media berichten rondom een evenement kan de publieksveiligheid worden verbeterd.

13. Woov:
Met deze app vind je vrienden en collega's, d.m.v. een realtime plattegrond, kun je via de explore-functie nieuwe mensen ontmoeten én heb je altijd een geüpdate eventprogramma bij de hand.

14. Catchbox:
Deze gadget is een gooibare microfoon in de vorm van een dobbelsteen. Door het object door de zaal te gooien, waarbij deelnemers in de dobbelsteen praten om een vraag te stellen, maak je een congres of kennissessie interactief.

15. Plugify:
Dit is een online marktplaats waar je in een handomdraai een live muziek optreden boekt. Direct bij de artiest, dus zonder tussenpersonen. Zo maakt Plugify het inhuren van ruim 800 DJ’s, bands en kleinere live acts simpel, betaalbaar en betrouwbaar.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x