EvenementOrganiseren.nl

Event catering: de 33 meest gemaakte fouten

Partycatering en eventcatering zijn niet te onderschatten voor jouw volgende evenement. Er wordt wel eens gezegd: al organiseer je het allerbeste event ooit, als het eten aan het eind niet lekker is en de koffie koud, ben je kansloos.

Hieronder 33 van de meest voorkomende foutjes bij de inzet van partycatering op jouw evenement:

  1. Met jouw catering geen rekening houden met de doelgroep en hun wensen
  2. Slechte routing
  3. Geen aandacht voor dieetwensen
  4. Geen rekening houden en/of navraag doen over allergieen
  5. Eten en drinken zonder verhaal/uitleg
  6. Te weinig eten en lange rijen bij foodstands, foodtrucks of live cooking punten
  7. Kleine over the top gerechten
  8. Gerechten uitserveren, die met bestek gegeten moeten worden, maar te weinig tafels aanbieden om aan te eten
  9. Drank niet gekoeld op voorraad
  10. Bij uitserveren iedereen keer vooraan beginnen
  11. Te weinig diversiteit
  12. Uitgifte punten op logistiek lastige/onlogische punten
  13. Geen aandacht voor debrasseren
  14. Wegwerp plastic
  15. Besparen op (kwaliteit) personeel
  16. Cateraar niet live meenemen in aanpassingen programma
  17. Blind voor de huiscateraar kiezen
  18. Catering geen onderdeel maken van bijvoorbeeld het netwerken, of het thema
  19. Te veel aanbod, te veel waste
  20. Geen gebruik maken van duurzame mogelijkheden (seizoensproducten, lokaal, etc)
  21. Catering zonder beleving/verhaal
  22. Niet duidelijk communiceren over wat er geboden wordt
  23. Niet nadenken over de werking van bepaald eten en drinken op je gast
  24. Overmatig alcohol
  25. Cateraar isoleren van het organisatieteam, niet aan tafel zetten
  26. Eventpersoneel niet briefen over wat ze serveren
  27. Niet flexibel kunnen zijn in wensen tijdens het event
  28. Geen oog voor hygiëne/kwaliteit
  29. Niet vooraf proeven
  30. Niet voldoende uitgiftepunten
  31. Niet ‘inclusief’ cateren (geen rekening houden met de diversiteit in de doelgroep)
  32. Prachtige gerechten en/of drankjes die te veel bereidingstijd nodig hebben
  33. In de locatie geen ruimte reserveren voor de catering, chefs, etc

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x